Kit Lengford postao Turčin

Košarkaš milanskog Emporio Armanija Kit Lengford dobio je turski pasoš, pa postoji velika šansa da će na SP zaigrati za njihov nacionalni tim.

Izvor: AR

Sreda, 23.04.2014.

19:55

Default images

On nikada nije igrao za neki turski klub, a da u košarci takve stvari mogu da se dogode dokaz je Bo Mekejleb, koji brani boje Makedonije iako nije nastupao za njihove klubove.

Sada je na potezu selektor Turske Ergin Ataman, od koga se očekuje da će američkom košarkašu uručiti poziv.

Turci su putem vajld-karda ušli na Svetsko prvenstvo, koje se krajem avgusta održava u Španiji.

Ove sezone u Evroligi Lengford ubacuje 17 poena po meču, uz procenat šuta iz igre 50 odsto, 41 odsto izvan linije 6,75, skače skoro tri puta, dok beleži po 2,6 asistencija. Uz sve ovo, do sada je najbolji strelac Evrolige ove godine.

U Seriji A na 21 utakmici postiže 18,5 poena po meču, uz procenat šuta 58.9 odsto za dva poena, 47,1 odsto za tri.

Kao što je pomenuto, on nije prvi Amerikanac koji bi mogao da igra veliku ulogu u jednoj evropskoj reprezentaciji, a pored "Makedonca" Boa Mekejleba, poznati su "Rusi" Džej Ar Holden i Tradžan Lengdon (1998. je osvojio bronzu sa SAD na svetskom prvenstvu), kao i "Bosanac" Domerkant.

Postoje primeri koji više podsećaju na Holdena i Lengdona, kakav je Serž Ibaka, pošto je on igrao u Španiji pre nego što je pozvan, dok je takav i "Ukrajinac" Judžin Džeter, koji je branio boje Budiveljnika iz Kijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: