Nemaju novca, sele se sa stadiona

Rumunski fudbalski klub Rapid saopštio je da će morati da se iseli sa stadiona u Bukureštu, kojeg je koristio od 1939. godine, jer nema novca za plaćanje zakupa

Izvor: ÐN

Sreda, 23.04.2014.

14:22

Default images

Čelnici Rapida precizirali su da se nisu dogovorili sa ministarstvom saobraćaja oko zakupnine koju treba da plaćaju za 'Valentin Stanesku' stadion.

Kako je objavio "ProSport", ministarstvo je tražilo 5.000 evra po utakmici, dok je klub do sada plaćao mnogo manje.

Rapid se zbog novonastale situacije izvinio navijačima i poručio im da je u toku traženje novog stadiona.

Klub je u avgustu izbačen iz prve lige od Suda za arbitražu u sportu, jer nije imao licencu. Rapid nije dobio licencu od nacionalne fudbalske federacije, pošto je proglasio nelikvidnost u novembru. UEFA ih je u maju suspendovala iz evrotakmičenja na jednu godinu u kojoj po plasmanu taj plasman zarade, uz finansijsku kaznu od 100 hiljada evra.

Bukureški klub osvojio je tri rumunske titule, poslednju 2003, a 2006. igrao je u četvrtfinalu Lige Evrope, u najboljoj sezoni rumunskog fudbala u polsednjih četvrt veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: