Kolaković saopštio spisak za SL

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković saopštio je spisak od 22 igrača na koje računa za ovogodišnje izdanje Svetske lige.

Izvor: JT

Sreda, 23.04.2014.

13:09

Default images

Reprezentacija Srbije igraće po 17. put u Svetskoj ligi, ovoga puta u grupi B elitne divizije sa Rusijom, Sjedinjenim Državama i Bugarskom.

U okviru prvog vikenda, Srbija će ugosititi Rusiju, akutelnog olimpijskog pobednika, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige.

Prva utakmica će se odigrati u Nišu (30. maj), a druga u Beogradu (01. jun). Srbija će zatim gostovati u Sofiji, 7. i 8. juna, Čikagu, 13. i 14. juna, i Surgutu, 20. i 21. juna. U okviru petog vikenda, Srbija će biti domaćin Bugarskoj, utakmice će se odigrati u Novom Sadu (27. jun) i Nišu (29. jun). Srbija će u okviru šestog vikenda, ugostiti SAD, a mečevi će se odigrati u Novom Sadu (4. jul) i Beogradu (6. jul).

Na Kolakovićevom spisku su:
Tehničari: Aleksa Brđović, Nikola Jovović, Vlado Petković i Mihajlo Mitić.
Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković i Saša Starović.
Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.
Blokeri: Aleksandar Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović i Dejan Radić.
Primači: Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Filip Stolović i Milan Katić.

U elitnoj diviziji Svetske lige, u A grupi, igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran.

U drugoj diviziji, u C grupi igraće Belgija, Kanada, Australija i Finska, u D grupi Argentina, Nemačka, Francuska i Japan i u E grupi Holandija, Koreja, Portugalija i Češka. U trećoj diviziji, u F grupi igraće Tunis, Turska, Kuba i Meksiko, a u G grupi Kina, Portoriko, Španija i Slovačka.

Finalni turnir jubilarne, 25. Svetske lige odigraće se od 16. do 20. jula u Firenci, u Italiji.

Na finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Italija, po dve ekipe iz A i B grupe, kao i pobednik finalnog turnira druge divizije, koji se igra od 11. do 13. jula, na kojem će igrati organizator i pobednici grupa (C,D i E).

Po završetku Interkontinentalnog dela takmičenja, ekipa sa najlošijim učinkom ispada iz elitne divizije. Ukoliko pobednik Finalnog turnira druge divizije ne ispunjava uslove FIVB za takmičenje u elitnoj diviziji, odluku o osmoj ekipi donosi FIVB, sa mogućnošću da reprezentacija sa najlošijim učinkom ostane u eliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: