Gigs vd menadžera 'crvenih đavola'

Fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs imenovan je u utorak, posle otpuštanja Dejvida Mojsa, za privremenog menadžera tog kluba.

Izvor: ÐN

Utorak, 22.04.2014.

12:14

Default images

Mančester Junajted u utorak je otpustio trenera Dejvida Mojsa zbog loših rezultata, a na njegovo mesto postavio Gigsa, dosadašnjeg trenera-igrača.

Gigs je debitovao za Junajted u sezoni 1990/1991. i do sada je odigrao 962 utakmice i postigao 168 golova. On je prvi na klupskoj listi po broju odigranih utakmica, a iza njega je legendarni Bobi Čarlton sa 758 utakmica.

Sa Junajtedom je osvojio 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona, Super kup Evrope, svetsko klupsko prvenstvo i Intekontinentalni kup, kao i po četiri FA i Liga kupa i devet trofeja Komjuniti šild.

On je jedini fudbaler Junajteda koji je osvojio 13 šampionskih titula, a sa 611 utakmica fudbaler je sa najviše nastupa u Premijer ligi od njenog nastanka.

Posle ovakve karijere bilo je logično da se oproba kao trener, a Mojs je tokom sezone možda i nagoveštavao ko će mu biti naslednik. On je jednom prilikom priznao da je razgovarao sa Gigsom o poslu trenera.

"Interesuje me posao trenera', rekao mi je jednom Gigs. Kada sam ga pitao kakav bi tim voleo da vodi on se nasmejao i rekao: 'Voleo bih da imam nekoliko krila na terenu", rekao je Mojs.

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova, a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je kao kapiten predvodio selekciju Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: