NHL: Pitsburg preokretom do 2-1

Protekle noći u NHL plej-ofu odigrana su četiri meča, a veče je obeležio trijumf Pitsburg Pengvinsa sa 4:3 protiv ekipe Kolumbus Blu Džeketsa za 2-1 u seriji.

Izvor: JT

Utorak, 22.04.2014.

09:18

Default images

U ostalim mečevima, Minesota Vajld je bila bolja od Kolorado Avelanša sa 1:0 i smanjila na 2-1 u seriji. Čikago Blekhoksi su učinili isto pošto su pobedili Sent Luis Bluz sa 2:0, kao i Dalas Starsi sa 3:0 protiv Anahajm Daksa.

Pitsburg je do trijumfa nad Blu Džeketsima došao trijumfom posle preokreta, pošto su Brendon Sater, Li Stempnijak i Oli Mata postigli tri gola u razmaku od samo dva minuta i 13 sekundi. Defanzivac Bruks Orpik je takođe bio strelac za Pengvinse, koji su drugi put u seriji uspeli da se vrate posle vođstva rivala sa 3:1.

Blu Džeketsi su u subotu slavili na otvaranju serije u Pitsburgu i izgledalo je da će doći do drugog trijumfa sve do trećeg perioda, kada je usledilo buđenje gostiju. Golman Kolumbusa Sergej Bobrovski je imao 37 odbrana, a strelci za Blu Džeketse bili su Džener, Džonson i Atkinson.

U ostalim duelima, najuzbudljiviji su odigrali su Minesota Vajld i Kolorado Avelanš, koji je rešen tek u produžetku. Trijumf Vajldu doneo je Mikael Granlund u šestom minutu, posle dva poraza u Denveru.

Darsi Kimper je imao 22 odbrane na golu Minesote, koja je dominirala tokom cele utakmice, ali igrači Vajlda jednostavno nisu mogli da nađu put do mreže Semjona Varlamova, koja je imao 45 odbrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: