Klipersi i Memfis uzvraćaju udarac

U noći između ponedeljka i utorka odigrane su dve utakmice u NBA ligi, a Memfis Grizlisi i Los Anđeles Klipersi su došli do izjednačenja 1-1 u serijama.

Izvor: JT

Utorak, 22.04.2014.

08:58

Default images

Posle brejka Golden Stejt Voriorsa na startu četvrtfinala ‘Zapada’, Los Anđeles Klipersi su uzvratili ubedljivim trijumfom sa 138:98. S druge strane, Memfis Grizlisi su slavili u Oklahoma Sitiju protiv Tandera sa 111:105 posle produžetka red selidbu serije u Tenesi.

Klipersi su u “Stejples centru” deklasirali Voriorse, a najbolji u tom trijumfu bio je Blejk Grifin sa 35 poena i šest skokova. Deni Grejndžer je dodao 15 poena, dva više ot Meta Barnsa i Hidajeta Turkoglua, dok su još trojica igrača pobedničke ekipe imala dvocifreni učinak.

Kod Voriorsa, Stefon Kari je upisao 24 poena i osam asistencija, a sa po 11 poena meč su završili Dejvid Li, Drejmond Grin i Džordan Kraford. Srpski košarkaš Nemanja Nedović nije bio u timu Voriorsa.

Grizlisi su u Oklahoma Sitiju slavili posebno zahvaljujući Zaku Rendolfu, koji je meč završio sa 25 poena i šest skokova. Sjajan je bio i Majk Konli sa 19 poena, 12 asistencija i sedam skokova, dok su po 16 poena postigli Mark Gasol, koji je imao i po sedam skokova i asistencija, i Kortni Li.

Tanderu za trijumf nije bilo dovoljno ni to što je Kevin Durent imao 36 poena i 11 skokova, a Rasel Vestbruk dodao 29 poena, sedam skokova i osam asistencija. Ostatak ekipe nije bio raspoložen, a u prilog tome govori da je Serž Ibaka imao 15 poena i 11 skokova, a kod ostalih igrača najveći broj postignutih poena je sedam.

Serije se sada sele u Ouklend i Memfis, gde se u četvrtak igraju treće utakmice serija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: