Alonso i Hamilton najbrži u Kini

Vozači Ferarija i Mercedesa Luis Hamilton i Fernando Alonso bili su najbrži na prvim treninzima pred četvrtu trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Kine.

Izvor: JT

Petak, 18.04.2014.

10:10

Default images

Najbolje vreme dana u oblačnom Šangaju ostvario je Hamilton, na popodnevnom treningu, od 1:38.315 minuta, i to pošto je za jednu i po desetinku nadmašio Alonsa.

Na trećem mestu tada se našao drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, koji je bio četiri desetinke iza svog timskog kolege.

Iza najbolje trojice našao se dvojac Red Bula, Danijel Rikardo i Sebastijan Fetel, a njihov zaostatak u odnosu na Hamiltona bio je pola sekunde, odnosno sedam desetinki. Iza su sledili Felipe Masa u Vilijamsu i vozač Ferarija Kimi Raikonen, dok su prvu desetoricu kompletirali Dženson Baton u Meklarenu, vozač Lotusa Roman Grožan i Danil Kvjat u bolidu ekipe Toro Roso.

Na prvom treningu, Alonso je bio taj koji se istakao i završio ga je sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Rozberga. Unutar jedne sekunde od Španca bio je još samo Rikardo, ali je njegov zaostatak bio 989 hiljaditinki. Baton je sledio, ispred vozača Fors Indije Nika Hilkenberga i timskog kolege Kevina Magnusena, odnosno vozača ekipe Toro Roso Žan-Erika Vernja. Hamilton je bio tek osmi na tom treningu, ispred Fetela i Mase, koji je bio dve sekunde iza Alonsa.

Poslednji slobodni trening u Šangaju se vozi u subotu od 5 časova, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Kine startuje u nedelju u 9 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: