Prekid štrajka u Riju

Više od 2.000 radnika vratilo se na gradilište glavnog olimpijskog kompleksa u Rio de Žaneiru, pošto je postignut dogovor o prekidu štrajka.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

22:52

Default images

Konzorcijum koji gradi objekte u Olimpijskom parku, Rio Mais saopštio je da je dogovoreno da obustave izgradnje više ne bude.

Štrajk je počeo 3. aprila, a u njemu je učestvovalo oko 2.300 radnika, koji su zahtevali veće plate i više beneficija.

Hronična odlaganja i kašnjenja radova navela su Medjunarodni olimpijki komitet (MOK) da pošalje svog visokog funkcionera da pomogne u rešavanju nagomilanih problema koje muče organizatore prvih Olimpijskih igara u Južnoj Americi.

Takođe, lokalni organizatori Igara saopštili su da je počeo tender za drugi po veličini klaster u Riju Deodoro kompleks, koji je dugo odlagan.

Gradonačelnik Rija Eduardo Paes rekao je da očekuje da izgradnja počne u drugoj polovini godine, kao i da će verovatno biti završena svega nekoliko nedelja pred početak Igara.

"Nemamo vremena na pretek. Ne smemo više da napravimo ni jednu grešku, ali još uvek imamo dovoljno vremena da sve završimo", rekao je Paes.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru trajaće od 5. do 21. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: