Kapiten Petković: Odlučio karakter

Junak nove Zvezdine titule u odbojci kapiten Dušan Petković rekao je da su on i njegovi saigrači u finalu pokazali karakter.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

21:52

Default images

Zvezda je osvojila 10. titulu u istoriji kluba pobedivši u finalu Vojvodinu sa 3-1.

Treneri dveju ekipa Duško Nikolić i Strahinja Kozić složili su se da su crveno-beli zasluženo stigli do treće uzastopne titule jer su igrali hrabrije.

„Naravno, očekivali smo treško finale, jer nijedno finale nije lako. Vojvodina je uspela da izbaci Partizan i samim time je pokazala da je veoma ozbiljna. Serija nije bila nimalo laka iako su tri utakmice završene rezultatom 3-0. I mi smo drugu utakmicu kod kuće izgubili sa 3-0. Tada se cela odbojkaška javnost okrenula i gledali su kako Vojvodina ima veliku šansu da nas dobije. Ne mogu da kažem da nije imala šanse, ali mi smo pokazali karakter pre svega i uspeli smo to da rešimo u svoju korist“, rekao je Petkvoić koji je predvodio crveno-bele.

Trener Beograđana Duško Nikolić smatra da je velika želja odlučila u korist njegovih izabranika.

„Gledajući igru tokom cele sezone, mislim da smo zasluženo slavili. Ali mi smo dobru igru tokom lige morali da dokazujemo i tokom plej-ofa. Vojvodina je došla do prave forme u plej-ofu, a ono što je presudilo je naša velika želja, borbenost i agresivnost, čak i kada nas nije htelo. Imali smo kriznih trenutaka, trebalo je izdržati taj pritisak. Jer, ovo su sve mladi momci, na njih svaka greška može negativno da utiče, ja sam govorio polako, mirno, doći će i na kraju je i došlo“, rekao je Nikolić.

Trener Vojvodine Strahinja Kozić sportski je čestitao Zvezdi rekavši da je ’bila hrabrija’.

„Pre svega čestitke odbojkašima Zvezde na zasluženoj pobedi i osvajanju titule. Mi smo svoju šansu ispustili u trećem meču, u prvom setu. Ne mogu momcima ništa da zamerim, ponosan sam na njih. Iz utakmice u utakmicu smo napredovali, povreda Radića nas je sigurno poremetila, falio nam je elemenat bloka, ali Zvezda je bila mnogo hrabrija. Bez obzira što mi imamo Petkovića koji je najiskusniji, oni igraju svake godine finala. Nekim mojim momcima je ovo prvo finale. Čestitke Zvezdi, mislim da mi nemamo zbog čega da očajavamo, napravili smo veoma dobre temelje za narednu sezonu“, rekao je Kozić.

Crveno-beli su u 4. meču finala slavili u Novom Sadu sa 3:1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: