Divac sakupio više od milion dolara

Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je da je prikupila više od milion dolara u humanitarne svrhe i da je u 2013. godini

Izvor: ÐN

Četvrtak, 17.04.2014.

13:56

Default images

Iz fondacije su dodali da su tokom godine organizovali 50 omladinskih projekata širom Srbije.

"Uprkos teškoćama sa kojima se naše društvo suočavalo, Fondacija je imala izuzetnog uspeha u radu. U 2013. godini uspeli smo da za 36 posto uvećamo budžet u odnosu na prethodnu godinu, odnosno broj incijativa i projekata koje realizujemo. Uz posvećen rad zaposlenih i mnoštvo partnera, obezbedili smo podršku za postojeće i razvili nove incijative koje će, nadamo se u godinama koje su pred nama, doprineti razvoju našeg društva i životu njenih građana", izjavio je Vlade Divac.

Rad fondacije u oblasti razvoja filantropije dao je rezultat od 1.104.115 prikupljenih dolara, dok se 580.000 ljudi širom sveta pridružilo u naporu da filantropija bude i ostane deo tradicije stanovnika Srbije.

Fokus rada fondacije prošle godine bile su četiri značajne oblasti: podrška izbeglicama i raseljenim, unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj filantropije i razvoj socijalnog preduzetništva.

Prethodna godina za fondaciju je bila u znaku mladih, pa je tako sprovedeno oko 50 omladinskih projekata u 23 mesta širom Srbije ukupne vrednosti od skoro 3,5 miliona dolara.

U toku 2013. fondacija je podržala i15 jednoroditeljskih porodica, a pored mesečne finansijske podrške, porodicama je obezbeđena psihosocijalna podrška, ekonomsko osnaživanje i razvoj dohodovnih aktivnosti.

Kroz projekat "Bebe u modi" započeta je saradnja sa Opštinom Vladičin Han na povećanju nataliteta, a u naredne dve godine 24 porodice će biti podržane kroz finansijsku i medicinsku pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: