Ančeloti i CR7: Potpuno zasluženo!

Fudbaleri Real Madrida bili su presrećni posle osvajanja Kupa kralja, pobedom nad najvećim rivalom Barselonom.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 17.04.2014.

10:00

Default images

Real je u sredu uveče savladao Barselonu na ’Mestalji’ sa 2:1, a pobedonosni pogodak postigao je Garet Bejl posle neverovatnog prodora.

Madriđani su igrali bez povređenog Kristijana Ronalda, koji je posle meča izjavio da je njegov tim zasluženo stigao do prvog trofeja u sezoni.

„Zaslužili smo da pobedimo jer smo igrali bolje i stvorili više šansi, ali još imamo dve titule za koje se borimo. Bila je velika borba da se dođe do finala. Veoma smo srećni, bili smo sjajni, moramo uživati u ovom danu, a potom misliti na Primeru“, rekao je Ronaldo, koji nije igrao zbog povrede kolena.

Kapiten Reala iker Kasiljas posle meča posvetio je pobedu povređenom saigraču Heseu Rodrigesu.
Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Trener Reala Karlo Ančeloti istakao je da je ekipu motivisalo upravo to što su ostali bez najboljeg igrača.

„Zaslužili smo titulu, pritisnuli smo ih visoko i napravili prednost u polju. Igrali smo veoma dobro i svi igrači su radili naporno, zato im čestitam. Odsustvo Kristijana je motivisalo igrače, jer im je u toj situaciji bilo mnogo teže. Sve su uradili dobro. Morate igrati kao tim da biste pobedili Barselonu, a mi smo to i uradili. Barselona je pokušavala, ali smo mi znali kako da igramo protiv njih. Bilo je potrebno da budemo kompaktni, a iz ovoga ćemo izvući snagu za preostala dva takmičenja“, rekao je Ančeloti.

Italijan je osvajanjem Kupa kralja postao tek drugi trener u istoriji koji je taj trofej pridodao onima iz FA kupa i Kupa Italije. Pre njega to je uradio samo Žoze Murinjo.

I pored očajne sezone Katalonaca, Ančeloti ne smatra da su oni ispali iz trke za titulu.

„Ne mislim da je njihov put gotov, odigrali su dobru utakmicu iako stvari za njih ne idu dobro ove sezone, ali će se boriti do kraja prvenstva i biti neugodan rival“, dodao je Italijan.

On nije želeo da izdvaja nijednog svog igrača u pobedi nad večitim rivalom, i pored toga što je Garet Bejl postigao neverovatan gol za pobedu u 85. minutu.

„Odigrao je odličnu utakmicu i ovo je bez sumnje njegov najvažniji gol. Ali, svi igrači su bili dobri. Bila je ovo fantastična noć, a navijači obe ekipe su napravili veliki spektakl“, zaključio je Ančeloti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: