Baklje, tuče, haos, pakao u Solunu

U polufinalu grčkog Kupa odigran je veliki derbi između PAOK i Olimpijakosa, „crno-beli“ su prošli dalje u meču koji je bio prekidan zbog navijačkih nereda.

Izvor: SV

Četvrtak, 17.04.2014.

00:10

Default images

Simpatizeri solunskog kluba su pre početka utakmice na stadionu „Tumba“ napravili, čak i za grčke uslove, nezapamćenu bakljadu, koja je pretila da odloži start, a klupa fudbalera Olimpijakosa bila je zasuta komadima ribe.

Celom dužinom tribina stadiona u Solunu neposredno pre prvog sudijskog zvižduka bile su zapaljene baklje, a rezultat toga bio je veliki oblak dima zbog kojeg je revanš utakmica finala grčkog Kupa počeo sa zakašnjenjem.





Jedini gol na meču postigao je napadač PAOK Stefanos Atanasijadis, u 47. minutu meča, a kako je prva runda odigrana u Pireju završena rezultatom 2:1 u korist Olimpijakosa, solunski klub je izborio plasman u finale takmičenja, zbog postignutog gola u gostima.



Da situacija potpuno izmakne kontroli potrudili su se i sami fudbaleri, Cavelas i Bong su se „za guše hvatali“ već u trećem minutu, a u dolivanju ulja na vatru učestvovali su i navijači PAOK, bacanjem banana u pravcu tamnoputog fudbalera pirejskog kluba.



Tek posle postizanja pobedonosnog gola nastao je potpuni haos, kartoni su samo izletali iz džepa glavnog sudije. Na kraju je PAOK završio utakmicu sa dva igrača manje, dok je Olimpijakos ostao bez jednog uz ukupno 12 žutih kartona i čak 11 minuta sudijske nadoknade.

Kako je počela utakmica, tako se i završila:



Ni u drugom polufinalu nije nedostajalo uzbuđenja, OFI je u prvom meču slavio sa 1:0, Panatinaikos je zaostatak uspeo da neutrališe već u 20. minutu meča preko Abida.

Ipak, finalistu su odlučili produžeci u kojima je Berg sa dva pogotka, jednim iz jedanaesterca obezbedio atinskom klubu plasman u završnu utakmicu takmičenja.



Akter ovog meča bio je Željko Kalajdžić, odigrao je svih 90 minuta za poraženu ekipu sa Krita, dok je „spektakl“ u Solunu sa klupe za rezervne igrače pratio fudbaler PAOK Zvonimir Vukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: