Fergi prodaje svoju kolekciju vina

Legendarni menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson prodaće svoju kolekciju starih vina na aukciji u Hong Kongu u maju.

Izvor: JT

Sreda, 16.04.2014.

12:17

Default images

Ferguson je ta vina sakupio tokom svoje karijere u Mančester Junajtedu, od 1986. do povlačenja iz fudbala prošle godine, a u kolekciji se nalazi oko 5.000 boca.

Pored tog vina, na aukciji će se naći i drugi predmeti koje je Ferguson potpisao, a procenjeno je da je kolekcija vredna oko tri miliona funti.

U Fergusonovom vinskom podrumu nalazi se oko 75 odsto burgonja Domen de la Romane-Konti, za koje mnogi kažu da je veoma traženo u ovom trenutku.

Nadamo se da će to privući pažnju ne samo fanova Aleksa Fergusona, već i ljubitelja vina”, rekli su iz aukcionarske kuće Kristi.

Iz te kuće očekuju veliko interesovanje kupaca iz Azije. Oko 60 odsto Fergusonove kolekcije naći će se na aukciji u Hong Kongu, 30 odsto će biti ponuđeno kupcima u Londonu u junu, a ostatak preko internet kasnije tokom meseca.

Ferguson je odbio da javno govori o akciji, ali je otkrio da se 1991. godine odlučio da započne da prikuplja vina, prilikom posete Francuske. Za taj hobi kaže da mu je pomogao da se nosi sa stresom zbog njegovog posla.

Kada sam se zainteresovao za vino, to mi je dozvolilo da imam neko interesovanje van fudbala. Morate da imate tako nešto da biste se odvratili od pritiska koji dolazi s poslom fudbalskog menadžera. Nisam ni bio svestan šta sve imam, tek pre dve-tri godine sam shvatio kolika je to kolekcija. Kada sam se povukao prošle godine, shvatio sam da je dobro vreme da je prodam”, istakao je Ferguson.

Ferguson je takođe istakao da je tokom godina razvio ritual po kojem je gostujuće menadžere častio svojim najboljim vinom, ali je prihvatao i poklone zauzvrat.

Iako su naša rivalstva intenzivna, morate da nađete trenutak kada možete da kažete: To je samo igra, nastavimo sa svojim životima”, naglasio je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: