59 dana do SP: On je "ljuljao bebu"

Nastavljamo da "Odbrojavamo" do Mundijala, a 59 dana pre početka na redu je čovek koji je stvorio jedan od najprepoznatljivijih načina proslave gola.

Izvor: AK

Utorak, 15.04.2014.

12:00

Default images

Ako ste jednom u životu igrali fudbal, makar i na školskom igralištu, i postigli gol, morali ste da ga proslavite "ljuljajući bebu".

Za to je zaslužan legendarni Brazilac Žoze Roberto Gama de Oliveira, poznatiji kao Bebeto, jedan od najboljih napadača svog vremena.

Bebeto je peti najbolji strelac u istoriji reprezentacije Brazila sa 39 golova, a ispred njega su samo Pele, Ronaldo, Romario i Ziko.

Poznat je i kao deo jednog od najboljih napadačkih tandema svih vremena, zajednom sa drugom brazilskom legendom Romariom činio je "Smrtonosno oružje 1 i 2".

Rođen je u Salvadoru pre pola veka, karijeru je počeo 1983. u Vitoriji, a vrhunac je doživeo u dresu Deportiva iz La Korunje u prvoj polovini 90-ih.

Opširnije o Bebetu, njegovim počecima, najvećim trenucima karijere, odnosu sa Romariom i legendarnom "ljuljanju bebe", pročitajte u novom tekstu u našoj rubrici "Odbrojavanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: