FSS: Pazar – Zvezda pred navijačima

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde biće odigrana pred navijačima, odlučila je Disciplinska komisija FSS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

12:01

Default images

Navijači Novog Pazara pravili su nerede na duelu sa Napretkom u Kruševcu, ali će im se kazna računati samo za gostovanja.

Klub iz grada na Jošanici u narednom period neće smeti da vodi navijače na gostovanja. Meč 24. kola između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u četvrtak, 17. aprila.

Nedeljna utakmica u Kruševcu dva puta je bila prekinuta. Krajem prvog poluvremena pristalice Novog Pazara lomile su stolice na stadionu Napretka nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom delu nastavili sa huliganskim ponašanjem.

Neredi na tribinama usledili su kada je poništen gol Pazaraca u 69. minutu, a kulminirali su kada je Božović zatresao mrežu gostiju za pobedu Napretka od 2:1. 

Gostujući navijači ponovo su lomili stolice i uzvikivali uvredljive parole, pa su nakon intervencije policije izbačeni sa stadiona.

"Donesena odluka Disciplinske komisije ka FK Novi Pazar znači da ovaj klub može u prisustvu publike dočekati Crvenu zvezdu u utakmici 24. kola Jelen Super lige, zakazane za četvrtak 17. april. Međutim, koristim priliku da apelujem na navijače Novog Pazara da se korektno ponašaju tom prilikom, kao i na svakoj narednoj utakmici, jer ih podsećam da je FK Novi Pazar, zbog loše organizacije utakmice, pod uslovnom kaznom izricanja zabrane prisustva navijača na dve utakmice i koja će u slučaju ponavljanja incidenta odmah biti aktivirana", izjavio je po završetku sednice Disciplinske komisije predsednik Slobodan Pajović.

Pokrenut je disciplinski postupak i protiv FK Napredak, a zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na pomenutoj utakmici i ponašanja pripadnika redarske službe.

Sportski direktor Napretka Vladimir Matijašević je prethodno demantovao da je uprava Kruševljana namerno pustila navijače Novog Pazara na stadion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: