NFL: Mening 5. put MVP

Pejton Mening proglašen je za najkorisnijeg igrača sezone u NFL, peti put u svojoj karijeri.

Izvor: AK

Nedelja, 02.02.2014.

12:15

Default images

Kvorterbek Denver Bronkosa, koji će se u ponedeljak ujutru boriti za Superboul, imao je ove sezone 5.477 jardi i 55 tačdauna.

Mening je dobio 49 glasova predstavnika medija od ukupno 50, a preostali glas otišao je kvoterbeku Nju Ingland Pejtriotsa Tomu Brejdiju.

Mening je MVP bio 2003, 2004, 2008. i 2009. godine kao igrač Indijanapolis Koltsa. Prošle sezone je bio drugi iza raninbeka Minesota Vikingsa Adrijana Pitersona.

"Počastvovan sam ovim priznanjem i zahvalan mojoj porodici, vlasniku Bronkosa Petu Bovlenu, Džonu Elveju, Džonu Foksu i celoj organizaciji Bronkosa, i naravno, mojim trenerima i saigračima. Poslao sam nekoliko momaka da uzmu trofej u moje ime, mog oca Arčija i sina Maršala. Hvala vam mnogo i Bog vas blagoslovio", obratio se Mening putem video poruke.

Arči i Maršal Mening su primili nagradu u Pejtonovo ime od bivših MVP-ja NFL lige, Džoa Montane i Arona Rodžersa. Ne računajući Meninga, niko u NFL nije uspeo da osvoji više od tri MVP nagrade – toliko puta najbolji su bili Džim Braun, Džoni Junitas i Bret Farv.

Pejton je i dalje iza nekoliko sportista gledajući ukupan broj MVP priznanja. NHL (hokej na ledu) legenda Vejn Grecki ih ima devet, u MLB (bejzbol) sedam je osvojio Bero Bonds, a Karim Abdul-Džabar šest u NBA ligi.

"Mislim da nikad nisam video bolju igru tokom sezone od jednog kvorterbeka kao što je ove igrao Pejton Mening. Gledati ono što je on radio je zaista neverovatno", rekao je direktor Bronkosa, MVP iz 1987. godine Džon Elvej.



Mening je ujedno proglašen i za ofanzivnog igrača godine u izboru agencije AP. Imao je 33 glasa, drugi je bio raninbek Filadelfija Iglsa LiŠon Mekoj sa deset, a treći trkal Kanzas Siti Čifsa Džamal Čarls sa četiri.

Trener godine je Ron Rivera iz Karolina Pantersa čiji je lajnbeker Luk Kuečli najbolji odbrambeni igrač sezone. Pantersi su od skora 7-9 iz prošle stigli do 12-4 ove sezone i titule u diviziji Jug NFC konferencije. Pantersi su primili samo 241 poen, bolja je bila jedino odbrana učesnika SB Sijetla.

Povratak godine napravio je kvorterbek San Dijego Čardžersa Filip Rivers, dok su najbolji rukiji raninbek Grin Bej Pekersa Edi Lejsi i defanzivni tekl Njujork Džetsa Šeldon Ričardson.

Nagradu Volter Pejton čovek godine, koja se dodeljuje igraču koji se istakao po volontiranju i dobrotvornom radu, dobio je kornerbek Čikago Bersa Čarls Tilman, koji ju je primio sa suzama u očima.

U noći između nedelje i ponedeljka (00:25h) na programu je 48. Superboul u kojem se sastaju Denver Bronkosi i Sijetl Sihoksi.

Na našem sajtu moći ćete da pratite tekstualni prenos meča i sve što bude pratilo Superboul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: