Istorijski broj Rusa u Sočiju

Rusiju će na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljati 223 sportista, što je najbrojniji tim u istoriji učešća te zemlje na ovom takmičenju.

Izvor:

Četvrtak, 23.01.2014.

16:33

Default images

Predsednik ROC Aleksandar Žukov rekao je da ni u vreme Sovjetskog Saveza reprezentacija nije bila tako brojna.

"U Soči ide 223 sportista, što je značajno veći broj u odnosu na prethodne Igre", rekao je Žukov.

On je dodao da će se Rusija boriti da osvoji medalje u 11 od ukupno 15 sportova, koliko će biti zastupljeno na Igrama.

Uspeh u Sočiju je od izuzetnog značaja za rusku vladu, s obzirom da je na prethodnim Igrama u Vankuveru 2010. osvojeno svega tri zlatne medalje. Rusija najveće šanse za osvajanje zlata na Igrama ima u hokeju, iako će im jaki rivali biti Kanađani i Amerikanci, kao i aktuelni olimpijski šampioni Šveđani.

Među konkurentima za medalju su i ruske bijatlonke - Olga Viljukina, Olga Zajceva, Irina Starik, Jana Romanova, Jekaterina Glazirina i Jekaterina Šumilova.

Velike nade Rusi polažu i u naturalizovanog Rusa rođenog Južnokorejca Viktora Ana, koji je trostruki olimpijski šampion u brzom klizanju.

Svakako da je najveća zvezda ruskog tima aktuelni olimpijski vicešampion u umetničkom klizanju i šampion iz 2006. Jevgenij Pljuščenko, kome će ovo biti četvrte Igre.

Takođe, Australijanci dolaze u Rusiju sa rekordnim brojem takmičara.

Igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: