Cilj mi je da udjem u prvih 150

Janko Tipsarević je u prošloj godini bio najbolje plasirani naš teniser na ATP listi. Kako nam je rekao, 183. pozicija ne predstavlja neuspeh, jer je njegov cilj u 2002. godini bio da udje u prvih dvesta. Tipsarević za B92 govori o ciljevima i planovima u 2003. godini, dometima naše selekcije u Dejvis kupu i svom napretku posle juniorske titule na Australijen Openu, pre dve godine.

Izvor: Zoran Panjkoviæ, B92

Petak, 03.01.2003.

19:49

Default images

"Neću da budem previše ambiciozan. Cilj mi je da završim sezonu u prvih 150. To ne zvuči ništa ekstra. Medjutim, problem je što sledeće sezone moram da odbranim 200 poena, koje sam zaradio ove sezone i da osvojim još 150-200 poena, da bih bio 150. ili 140. igrač na svetu. Cilj mi je i za ovu sezonu bio da budem 250. a kada sam to ostvario, postavio sam novi cilj da budem medju prvih dvesta. Videćemo, kako će se stvari odvijati ove godine".

Bivšeg juniorskog šampiona Australijen Oupena, pitali smo koliko je taj uspeh od pre dve godine promenio stvari u njegovoj glavi:

"Pre svega zreliji sam, jer igram profesionalni tenis, a juniorski i profesionalni tenis uopšte nisu slični. Zreliji sam pre svega jer sam odigrao dosta profesionalnih turnira. Samo je potrebno da igrač ima što više profesionalnih mečeva i da se kreće u tom okruženju, udje u njihovu šemu i shvati šta znači biti profesionalac".

Govoreći o planovima za 2003. Tipsarević ističe kako je u pitanju ambiciozan plan i učešće na velikom broju turnira:

"Moj plan za sledeću sezonu je da odigram kvalifikacije svih gren-slemova, zatim nekih 8-9 ATP turnira, sad da li je to 400.000 ili milion dolara, nije bitno, i nekih 10-tak Čelindžera. Znači plan mi je učešće na 25-30 turnira, minimum".

Kada je u pitanju dubl konkurencija, Tipsarević ističe da mu ona služi da prati singl:
"Ne jurim dubl. Imam neke poene. Trenutno sam četiristo i neki, nije ni bitno. U svakom slučaju, dubl mi predstavlja dobar trening za singl".

Ove godine, 31. marta teniska reprezentacije Jugoslavije, ili kako će se već zvati, igraće Dejvis kup meč protiv selekcije Obale Slonovače. O dometima »plavih« u ovom takmičenju, Tipsarević kaže:

"Ova i prošla sezona su obrnule redsosled što se tiče Dejvis kupa. Prošle sezone najtežeg protivnika smo imali u prvom kolu, Južnu Afriku. Nakon toga smo igrali protiv Luksemburga, koja je relativno solidna reprezentacija i od koje smo izgubili. Da smo ih dobili igrali bi relativno lak meč protiv Slovenije u Beogradu. Ove sezone prvi meč nam je u Beogradu protiv Obale Slonovače,koja je lak protivnik. Njihov najbolji igrač je osamsto i neki. Nakon toga igramo protiv pobednika Bugarska – Ukrajina ili u Beogradu, ako dobiju Bugari, ili u Kijevu, ako Ukrajinci budu uspešniji. Ukoliko i to prodjemo, očekuje nas težak meč protiv Grčke u Atini. Jedan njihov igrač je 140. a drugi 200. medjutim, ako mi dodjemo dotle, biće super".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: