Matić: Nešto nije štimalo

Selektor srpskih rukometaša Vladan Matić rekao je da je očekivao bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Danskoj i da je zato razočaran posle eliminacije.

Izvor: JT

Subota, 18.01.2014.

14:28

Default images

‘Orlovi’ su takmičenje na Šampionatu ‘Starog kontinenta’ završili već posle grupne faze, pošto su u tri meča zabeležili samo jednu pobedu i to na startu protiv Poljske. Usledio je neočekivani poraz od Rusije, a potom i Francuske, u duelu sa kojom je našem timu bio potreban barem bod za prolazak dalje.

Za mene je ovo veliko razočarenje, mnogo sam očekivao i verovao. Izgubljena utakmica protiv Rusije donela je preokret. Imali smo lep rezultat, lep pripremni period, lep turnir, pobedu protiv Poljske , dve pogrešne izmene skupo su nas koštale. Pokušali smo da se izvučemo na meču sa Francuskom, ali sa njima nije uspelo. Verovao sam do kraja u najiskusnije igrače. Moja greška je što nisam rotirao i dao šansu momcimaiz drugog plana. Posle svega, treba dobro analizirati i potražiti najbolje rešenje. Zahvalan sam igračima na izuzetnoj korektnosti , ali nešto jednostavno nije štimalo”, rekao je Matić.

Kapiten Momir Ilić istakao je da mora da se uradi dublja analiza rezultata u Danskoj.

Posle prospavane noći ne može mnogo toga da se kaže, mora da se uradi dublja analiza šta je razlog za takav rezultat. Svakako nismo pošli sa namerom da se vratimo posle prvog kruga i ne možemo biti zadovoljni. Nismo pokazali dovoljno rukometnog kvaliteta, u prve dve utakmice bili smo loši u napadu. Ostaje da se napravi detaljna analiza šta ćemo dalje. Nije bilo nikog ko je zablistao i ko je mogao nešto da napravi osim Stanića”, naglasio je Ilić.

Sa Ilićem se složio i Nikola Manojlović.

Treba ozbiljnije da pogledamo gde smo sve grešili, i da to ispravimo. Ono što sada možemo da kažemo jeste da je utakmica sa Rusijom bila ključna, izvinjavamo se naciji, što smo loše prezentovali zemlju i nadamo se da ćemo u budućnosti, sa istim ili različitim snagama biti bolji. Zbog povrede nisam mogao da igram utakmicu sa Francuskom, izuzetno mi je žao. I uprkos nastojanju medicinskog tima da sanira povredu, nisam bio u mogućnosti”, istakao je Manojlović.

Najbolji igrač našeg tima na Evropskom prvenstvu Darko Stanić rekao je da ‘orlovi’ nisu igrali toliko loše.

Teško je u prvom trenutku praviti bilo kakve analize, za ozbiljnjije zaključke je potrebno više vremena kako bismo videli šta je uzrok ovakvog rezultata. Mogu da kažem da nismo nikad pružili ovako lošu igru. Posle tri prethodna prvenstva očekivao sam da su stvari došle na svoje i da će ovo prvenstvo biti jedan veliki korak napred. Za prave rezultate je potreban kontinuitet, i moramo na tome raditi. Garantujem da smo imali volju, ali mi je jako žao što se to nije manifestovalo”, rekao je Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: