FB: Kiks Partizana, Pirati sigurni

U 16. kolu šampionata Srbije u florbolu Beograd je nadigrao Partizan, Crvena zvezda je slavila na gostovanju Šumadiji, a Pirati 07 zadržali su prvo mesto.

Izvor: SV

Petak, 17.01.2014.

15:10

Default images

Lider tabele savladao je na domaćem terenu ekipu Dorćola sa 7:4, dok su se “crveno-beli” žestoko namučili u Kragujevcu.

Domaći tim je poražen sa 4:3, iako je u poslednjim minutima meča imao veliku šansu za izjednačenje. Senzaciju su priredili igrači Beograda, na gostujućem parketu savladali su Partizan sa 6:3.

Prvu trećinu Beograd je završio prednošću od 2:1, a do ključne razlike stigao je u drugom periodu igre kada je golman „crno-belih“ bio savladan još tri puta. Zbog isključenja igača Beograda, Nikole Novakovića, Partizan je u poslednjoj trećini imao igrača više čak 9 minuta, ali je samo jednom uspeo da iskoristi tu prednost. Beograd se sada nalazi na četvrtom mestu na tabeli i povećao je prednost u odnosu na Dorćol.

Dorćol nije uspeo da iznenadi Pirate, pa su oni sačuvali prvo mesto na tabeli i imaju maksimalan učinak u utakmicama sa aktuelnim šampionom. Posle dve trećine rezultat je glasio 3:2 u koritst Pirata. Otpor Dorćolaca slomljen je tek u poslednjem delu igre kada su Pirati postigli četiri uzastopna pogotka. Na golu Dorćola debitovao je Uroš Vasiljević, kome nedostaje iskustva, pa je i to doprinelo da Pirati na kraju odnesu ceo plen.

Crvena zvezda je u Kragujevcu imala izuzetno težak meč. Iako su „crveno-beli“ vodili tokom cele utakmice, domaćin je sve vreme bio blizu izjednačenja. Dva minuta pre kraja meča stvorila se gužva pred golom Crvene zvezde, ali u tri pokušaja Šumadija nije uspela da dođe do izjednačujućeg pogotka. Usledilo je isključenje jednog domaćeg igrača, pa su „crveno-beli“ mogli da odahnu u poslednjem minutu i mirnije dočekaju poslednji zvižduk.

Naredno kolo igra se u nedelju 19. januara, nakon čega sledi dvonedeljna pauza zbog učešća reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo, koji će se održati u Bratislavi krajem januara.

Rezultati 16. kola:
Fbk Šumadija – Fbk Crvena zvezda 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Fbk Partizan – Fbk Beograd 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)
Fbk Pirati 07 – Fbk Dorćol 7:4 (1:1, 2:1, 4:2)

Tabela:
1. Fbk Pirati 07 42
2. Fbk Crvena zvezda 41
3. Fbk Partizan 28
4. Fbk Beograd 17
5. Fbk Dorćol (-1) 12
6. Fbk Šumadija (-1) 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: