Igor Rakočević:Čekam šansu, ne vraćam se u Evropu

Kada se čoveku u mesec dana ostvare dva životna sna, nema nikakve sumnje da će tu godinu pamtiti zauvek. Igor Rakočević je ovoga leta sa reprezentacijom osvojio zlato u Indijanapolisu, a zatim prešao u NBA, gde je postao član Minesote. Tako je Rakočević brzo preboleo i zaboravio činjenicu da je posle 3 titule prvaka Jugoslavije u 4 godine (Zvezda, pa dva puta Budućnost) ostao bez oba domaća trofeja. U intervjuu za B92 Igor nije krio zadovoljstvo ostvarenim u 2002. »Prethodna godina bila je jako uspešna za mene. Sa ekipom Budućnosti ušao sam u dva finala, u prvenstvu i u kupu. Na žalost nismo dobili nijedno, ali sam zato osvojio zlato sa reprezentacijom u Indijanapolisu. Potpisao sam ugovor sa Timbervulvzima, otišao u NBA i izborio se za mesto u timu. Jako sam zadovoljan svime što sam napravio u 2002.«

Izvor: Vladimir Novakoviæ - B92

Utorak, 31.12.2002.

14:35

Default images

Neće biti lako nadmašiti sve uspehe iz ove sezone, ali Igor zna šta mu još nedostaje za savršen ugođaj.

»U 2003. bih želeo da dobijem veću minutažu u Minesoti i da konačno pokažem šta znam. Želim da budem još jedan od naših košarkaša koji su ostavili trag u NBA i postali veliki igrači

Klub za koji Rakočević igra, Minesota Timervulvs, ima zaista sjajne igrače. Na poziciji plejmejkera naš reprezentativac je treći izbor, iza Hadsona i Striklenda. Igor nam opisuje svoju poziciju u klubu:

"Ja sam sada u procesu učenja. Ispred sebe imam dva sjajna plejmejkera - Roda Striklenda, koji je jedan od najvećih igrača na mojoj poziciji u istoriji i Troja Hadsona, koji je zaista jedan od boljih plejeva u NBA danas. Od njih dosta učim, ali kad god da sam dobio šansu, zadovoljio sam sve o klubu, znači iskoristio sam je. Sad mi ostaje samo da čekam da dobijem priliku da malo više igram, a kad se to desi, siguran sam da ću odigrati dobro".

Rod Striklend je legenda NBA, čije iskustvo puno pomaže klubu, ali i mlađim igračima, među kojima je i Rakočević.

"Od Striklenda se zaista mnogo toga može naučiti. Kao što sam rekao, on je jedan od najboljih plejmejkera u istoriji NBA. Tu je već 14 sezona, bio je 5-6 puta Ol Star igrač, ima ogromno iskustvo. Iako ima 36 godina, on je i dalje u stanju da napravi poteze i dodavanja, posle kojih cela hala ostaje bez daha. Ipak, očekujem da ću dobiti šansu već ove sezone, a sledeće ću u svakom slučaju imati znatno veću ulogu".
Uprkos maloj minutaži ove sezone, Rakočević i ne pomišlja da se vrati u Evropu.

»Nikako. To se sigurno neće desiti. Nema nikakvog razloga da se vratim".

Minesota i ove sezone igra sigurno, i plasman u plej-of je realan domet, iako je klub smešten u mnogo jaču Zapadnu konferenciju. Brojne povrede i neuigranost predstravljaju problem, ali je u Miniapolisu sve pod kontrolom.

»Za sada smo OK. Nismo napravili nikakav poseban skor, sad smo na 17-13, ako se ne varam, ali guramo dobro i sigurno ćemo ući u plej-of. Ekipi nedostaje najbolji bek, Terel Brendon, koji će verovatno završiti karijeru. U svakom slučaju je ovde mnogo novih igrača, treba još nekih mesec-dva, da se sve sklopi. Kada se uigramo, sve će izgledati još bolje. Imamo kvalitet, a cilj tima je da prođemo prvu rundu plej-ofa

Tu dolazimo do glavnog problema T-Vulvza. Iako su redovni učesnici plej-ofa, podjednako često ispadaju u prvoj fazi. Igor nema objašnjenje za niz neuspeha na startu doigravanja.

»Ja stvarno ne znam zašto se to dešava. Ne znaju to ni treneri, inače bi nešto učinili. Pretpostavljam da je sve sticaj okolnosti. Nailazili smo na teške protivnike. Prošle godine nam je nedostajalo sreće, bili smo na 5-6 poena od pobede u odlučujućoj utakmici. Svejedno, očekujem da ove godine konačno prođemo u drugi krug, optimista sam

Po američkoj štampi se ovih dana priča o velikoj trampi, u okviru koje bi Ščerbijak napustio »Vukove«, i otišao u Čikago, dok bi Bulsi u Rakočevićev klub poslali Dželena Rouza.


Ja još ništa o tome ne znam. Ščerbijak je odličan igrač, on je jedan od najboljih šutera u ligi. Međutim, odigrao je samo dve utakmice ove sezone zbog povrede stopala. Oba igrača su Ol Star kvalitet, prosto ne znam ko bi nam bolje došao. U svakom slučaju, mislim da ćemo biti mnogo jači, bilo da se Voli vrati posle pobede, ili da Rouz dođe".


Glavni igrač Minesote je Kevin Garnet. KG je zvezda, kako u Americi, tako i kod nas. Rakočević nam opisuje kakoje trenirati i igrati sa Garnetom.

»Osećaj je fantastičan. On je sjajan fizikalac, ima 2,10 i strašno dugačke ruke, eksplozivan je, a brz kao bek. Ima sjajan skok, kada ne znaš šta da radiš sa loptom, samo je baciš u vis, a on skoči i uhvati je. Prgav je, i na treninzima i na utakmicama, ali je stvarno ekstra kvalitet. Uz to je sjajan odbrambeni igrač

Posle desetak nedelja u ligi, Igor je sredio prve utiske o igračima, koje je do sada gledao samo na televiziji.

»Ima jako puno sjajnih igrača. Pol Pirs me je impresionirao, dao je protiv nas 42 poena. Ajverson je takođe bio odličan protiv nas. Džejson Kid je fenomenalan organizator igre. Još nisam video Pejtona. Tu su, naravno, Kobi i Šek. Ja najviše volim Džordana, iako nije naročito dobro odigrao protiv nas. Subjektivan sam kada je on u pitanju, jer sam ga mnogo voleo kad sam bio klinac. Džordan je za mene uvek najbolji".

Na kraju, bivši as Crvene zvezde i Budućnosti komentariše dosadašnji tok NBA i daje prognozu daljeg toka takmičenja.

"Lejkersi zaista igraju veoma slabo, ali očekujem da će ući u plej-of, i da će onda daleko dogurati. Pored njih, tu su Dalas i Sakramento. Na Istoku je Nju Džerzi ubedljivo najjači".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: