Makedonci u problemima pred EP

Rukometna reprezentacija Makedonije dočekuje u velikim problemima meč na otvaranju Evropskog prvenstva u Danskoj sa selekcijom domaćina.

Izvor: JT

Subota, 11.01.2014.

20:59

Default images

Taj meč se igra u nedelju od 20.30, a pored toga što ne mogu da računaju na dvojicu najboljih igrača, pošto su Mojkovski i Lazarov povređeni, Nemanja Pribak ne sme da igra u prvoj rundi. Uz to, gotovo polovina igrača makedonskog nacionalnog tima je u petak završilo u bolnici, navodno zbog virusa.

Iako su svi makedonski igrači napustili bolnicu istog dana, sve to je uticalo na njihove poslednje pripreme pred Evropsko prvenstvo. Međutim, tu nije bio kraj mukama za Makedonce, koji su u Dansku stigli 13 sati kasnije nego što je bilo planirano, pošto njihov avion zbog magle u Skoplju nije mogao da poleti na vreme, pa su našli alternativu preko Sofije. Zbog toga bi u Dansku trebalo da stignu tek oko 23 časa, što znači samo 22 sata pre meča sa Danskom.

Uprkos problemima, zvezda makedonskog tima Kiril Lazarov je optimističan po pitanju šansi svog tima.

Ne treba da mašemo belom zastavom, čak ni protiv Danske. Oni će želeti da se dokažu pred svojom publike, a mi možemo to da iskoristimo“, rekao je Lazarov.

Najuzbudljiviji meč Danska i Makedonija su do sada odigrale na prošlom Evropskom prvenstvu u Srbiji. Posle lošeg starta, Dancima je bila potrebna pobeda nad Makedonijom da bi ostali na prvenstvom, a to su i uspeli golom Hansa Lindberga u poslednjoj sekundi. Danska je potom došla do titule evropskog šampiona, pobedom nad Srbijom u finalu.

Uvek je zabavno igrati sa Makedonijom, zbog njihovog duha i zato što se uvek bore za svoju zemlju. Očekujem težak meč, ali mu se radujem“, rekao je Lindberg.

Evropsko prvenstvo u Danskoj počinje u nedelju i trajaće do 26. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: