Preminuo Ilja Cimbalar

Bivši fudbaler moskovskog Spartaka i reprezentacije Rusije Ilja Cimbalar preminuo je u 44. godini, saopštio je nacionalni savez te zemlje (RFU).

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 29.12.2013.

17:23

Default images

Prema rečima fudbalskog menadžera Romana Oreščuka, Cimbalar je preminuo od srčanog udara u rodnoj Odesi.

Posle tri nastupa za Ukrajinu on se opredelio za selekciju Rusje, za koju je odigrao 28 utakmica i postigao četiri gola. Bio je deo državnog tima koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu u SAD 1994. i dve godine kasnije na šampionatu Evrope u Engleskoj.

Cimbalar je sa Spartakom šest puta osvajao titulu prvaka i četiri nacionalna kupa, dok je 1995. godine proglašen za najboljeg fudbalera u Rusiji.

Karijeru je počeo u timu Černomoreca, za koji je nastupao sa prekidima 7 godina. U tom klubu osvojio je ukrajinski kup 1992.

Igračku karijeru je završio kratkim nastupima za Lokomotivu i Anži, a trenirao je Spartak iz Rjazanja i Nižnji Novgorod. Poslednji posao bio mu je mesto asistenta u Igora Ledjakova u Šinjiku iz Jaroslavlja.

"Nema danas igrača kakav je bio 'Cili'", reči su Sergeja Jurana, legendarnog napadača Spartaka i Rusije iz devedesetih. "Bio je divna osoba, uvek spremna da pomogne, uvek smo mogli da se oslonimo na njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: