Jevreji traže kaznu za Anelku

Predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor zatražio je da engleska Premijer liga kazni fudbalera Nikolu Anelku zbog antisemitskog pozdrava.

Izvor: SV

Nedelja, 29.12.2013.

12:45

Default images

Anelka je pokazao obrnut nacistički pozrdav sa rukom nadole i šakom druge ruke na ramenu kada je juče na utakmici Vest Hem - Vest Bromvič Albion postigao gol.

Kantor je rekao da u pitanju manje poznati antisemitski pozdrav i da očekuje istu kaznu kao da je Anelka upotrebio ozlogašeni nacistički pozdrav podignutom rukom.

Anelka je rekao da je ovim gestom želeo samo da pruži podršku svom prijatelju, francuskom glumcu Dijedonu M'Bali M'Bali koji je prvi upotrebio ovaj pozdrav.

Neki smatraju da je taj pozdrav antisemitski, dok neki u njemu vide jednostavno gest usmeren protiv sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: