SP: Srbija u polufinalu!

Rukometašice Srbije plasirale su se u polufinale Svetskog prvenstva pobedivši aktuelnog prvaka sveta i olimpijskog šampiona selekciju Norveške sa 28:25 (15:16)!

Izvor: B92

Sreda, 18.12.2013.

20:06

Default images

U fantastičnom duelu pred više od 15.000 gledalaca u Areni naše rukometašice su nadoknadile pet golova zaostatka i furioznim finišom došle su do velike pobede.

Norvežanke su kontrolisale veći deo utakmice, ali Srbija je na krilima sjajne podrške sa tribina do velikog preokreta stigla u poslednjih 15-ak minuta sjajnom serijom 7-0.

Ekipa Saše Boškovića će u petak u polufinalu igrati protiv selekcije Poljske koja je u četvrtfinalu iznenadila Francusku (22:21). Briljantne su bile Dragana Cvijić (bez promašaja) i Sanja Dmnjanović koje su postigle po osam golova, Andrea Lekić dala je 4, a Katarina Krpež tri. Na drugoj strani Loke je postigla pet, a Suland i Mork po četiri.
Starsport
Tok meča:

Srbija je krenula odlično i povela je u 3. minutu golom Damnjanovićeve sa sedmerca. Vođstvo naše selekcije je ipak kratko trajalo. Suland je izjednačila, a 30-ak sekundi kasnije nakon kontre sa krila je pogodila i Herem.

Naše rukometašice brzo su izjednačile, ali od početka je bilo jasno da će teško osujetiti brzu igru Norvežanki koje su sa tri vezana gola u 8. minutu došle do prve ozbiljnije prednosti (5:2).
Starsport
Selektor Srbije Saša Bošković je u 12. minutu bio primoran da zatraži tajm-aut nakon što su Norvežanke došle prvi put do četiri gola viška (7:3).

Nije minut odmora previše uticao na Norvežanke koje su u 15. minutu rpvi put došle i do pet golova prednosti (9:4). Naša selekcija je golom Jelene Živković smanjila na 9:6 tri minuta kasnije, ali nije uspevala da uhvati potpuni priključak.

Najviše prolema pravile su nam Loke, Brejvang, Suland i Herem koje su igrale na vrhunskom nivou. Novi nalet Srbija je imala u poslednjih desetak minuta prvog dela. Damnjanovićeva je postigla dva, Cvijičćeva jedan gol i Srbija je prišla na samo dva gola minusa (11:9) u 24. minutu.
Starsport
Veliku razliku u prvom poluvremenu napravila su tri promašena sedmerca naše selekcije.

Sanja Damnjanović briljirala je u finišu prvog dela i bila je najzaslužnija što je Srbija držala priključak za Norvežankama. Srbija je počela da igra sve bolje u odbrani, pa je u 28. minutu novim golom Cvijićeve prišla na samo gol zaostatka (13:12).

I publika u Areni priključila se odličnim navijanjem, pa je posao gošćama znatno otežan. Fantastičan rukomet viđen je u samom finišu prvog dela koji je okončan sjajnim golom Sanje Damnjanović (njen šesti) u poslednjoj sekundi za 16:15 za Norvešku.

Drugo poluvreme počelo je veoma loše po naše rukometašice koje u prvih sedam minuta nastavka nisu postigle gol. Norvežanke su to iskoristile i sa četiri pogotka vratile su najveću prednost iz prvog dela (20:15).
To ipak nije obeshrabilo naše rukometašice koje su nastavile da se bore. Nišavić, Cvijić i Krpež postigle su pogotke, proradila je i odbrana, pa je Srbija u 42. minutu smanjila na 21:19.

Naše rukometašice su nastavile agresivno i u 47. minutu preko Cvijićeve došle do neverovatnog izjednačenja - 21:21. Imala je Srbija priliku i da povede, ali udarac Jelene Erić pogodio je stativu. Na drugoj strani Katarina Tomašević je odbranila sedmerac, pa je naša selekcija golom Andree Lekić povela sa 22:21 u 50. minutu.
Norvežanke su u tim trenucima delovale potpuno pogubljeno pa je Srbija preko Katarine Krpež došla prvi put do +2 (23:21).

Neočekivano staloženo igrala je Srbija u samom finišu meča, a početkom 54. minutu Cvijićeva je novim golom sa sedmerca donela i tri gola viška (25:22). To nije bio kraj naše serije pošto je Sanja Damnjanović pogodila za 26:22 pet i po minuta pre kraja.

U poslednjih par minuta nije bilo povratka za Norvežanke. Srbija je igrala nadahnuto i na kraju je ostvarila veliku pobedu i izborila plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

328 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: