Ko su najveće zvezde SP u Srbiji?

Pred predstojeće Svetsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Srbiji od 6.do 22. decembra, rukometni sajt Handball-planet objavio je listu 15 najvećih zvezda.

Izvor: VA

Ponedeljak, 02.12.2013.

18:39

Default images

Na spisku su naša Andrea Lekić i crnogorski trio Katarina Bulatović, Jovanka Radičević, i Milena Knežević.

Glavni favoriti za osvajanje najsjajnijeg odličja su reprezentacije Crne Gore i Norveške, koja ima četiri predstavnice na ovoj listi.

Evo kompletne liste najvećih zvezda predstojećeg prvenstva:

Andrea Lekić (26, Srbija, srednji bek) – Najveća uzdanica naše reprezentacije Andrea Lekić, jedna od najboljih srednjih bekova na svetu. Na Evropskom prvenstu 2012. u Srbiji izabrana je u idealni tim, a prošle sezone je sa mađarskim Đerom osvojila Ligu šampiona. Trenutno nastupa za makedonski Vardar.

Katrin Lunde (33, Norveška, golman) – Lunde koja trenutno nastupa za mađarski Đer, jedna je od najiskusnijih na ovom prvenstvu. Za reprezentaciju nastupa od 2002. godine, i sa njom je osvojila četiri zlata na evropskim prvenstvima, jedno zlato na svetskim, i dva najsjajnija odličja na Olimpijskim igrama.

Anja Edin (30, Norveška, levi bek) – Levi bek norveškog kluba Larvika. Proglašena je za najbolju igračicu Evropskog prvenstva 2012. održanog u Srbiji.
Katarina Bulatoviæ (foto: StarSport)
Katarina Bulatović (29, Crna Gora, desni bek) – Po mišljenju mnogih jedna od najboljih rukometašica sveta. Sa reprezentacijom Crne Gore je osvojila Evropsko prvenstvo prošle godine u Srbiji, a u istoj 2012. je osvojila srebro na Olimpijskim igrama. Na oba takmičenja je bila nabolji strelac. Trenutno nastupa za mađarski Đer.

Kristina Neagu ( 25, Rumunija, levi bek) – Najbolja igračica sveta za 2010. godinu. Sa reprezentacijom osvojila treće mesto na Evropskom prvenstu iste godine igranom u Danskoj i Norveškoj.

Haidi Loke (30, Norveška, pivot) – Još jedna igračica koja nastupa za mađarski Đer. Sa reprezentacijom je od 2006 godine.

Jovanka Radičević (27, Crna Gora, desno krilo) – Trenutno nastupa za Vardar, a prošle sezone je sa mađarskim Đerom osvojila Ligu šampiona.

Lin Jorum Suland (29, Norveška, desni bek) – Za reprezentaciju nastupa od 2004. godine, igra za domaći klub Larvik.

Alison Pino (24, Francuska, srednji bek) – Mlada Francuskinja trenutno nastupa za makedonski Vardar. Bila je najbolja igračica sveta 2009. godine.

Anita Gerbic (30, Mađarska, srednji bek) – Mađarska golgeterka koja nastupa za matični klub Đer. Bila je najbolja igračica sveta 2005. godine.
Alešandra do Našimento (serbia2013.com)
Alešandra do Našimento (32, Brazil, desno krilo) – Iskusna brazilska igračica, nastupa za austrijski klub Hipo, a 2012. godine je izabrana za najbolju rukometašicu sveta.

Marta Mange (30, Španija, srednji bek) – Članica francuskog kluba Flori Lori, a sa reprezentacijom je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu. U karijeri je igrala za rukometni klub Zaječar.

Milena Knežević (23, Crna Gora, srednji bek) – Najmlađa u ovoj grupi igračica. Natupa za podgoričku Budućnost sa kojim ima šest titula prvaka države i isto toliko kupova i titulu šampiona Evrope, a za seniorsku reprezentaciju nastupa od 2011. godine.

Suzana Tomori (26, Mađarska, levi bek) – Mađarska igračica trenutno igra za Ferencvaroš, a za nacionalni tim je debitovala 2006. Bila je najbolji strelac Lige šampiona protekle sezone.

Klara Voltering (30, Nemačka, golman) – Golman Nemačke reprezentacije, trenutno brani boje Budućnosti, sa kojom je 2012. osvojila Ligu šampiona. Dva puta je bila proglašavana za igračicu godine svoje zemlje 2009. i 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: