’Orlovi’: Odličan vikend iza nas

Protekli vikend bio je veoma uspešan za srpske fudbalere širom Evrope, koji su iskoristili pruženu priliku, a viđeno je i dosta golova i asistencija.

Izvor: B92

Nedelja, 01.12.2013.

22:59

Default images

U centru pažnje se ove nedelje našao Nemanja Vidić, koji je odigrao odlično na povratku posle povrede u remiju Mančester Junajteda i Totenhema.

Dejan Lekić je bio dvostruki strelac, Miljan Mrdaković je imao po gol i asistenciju, a pogotke su postigli i Nikola Žigić, Miloš Krasić, Đorđe Lazić, Aleksandar Mitrović, Dušan Vasiljević i Ranko Despotović.

Matija Nastasić, Nikola Đurđić i Neven Subotić još su povređeni. Engleska: Nemanja Vidić se vratio na teren posle tronedeljne pauze koja je trajala od meča sa Arsenalom na kojem je dobio udarac u glavu. Kapiten Mančester Junajteda odigrao je svih 90 minuta u remiju sa Totenhemom 2:2, ali je dobio žuti karton minut pre kraja susreta. Ceo meč odigrao je i Branislav Ivanović, čiji Čelsi je sa 3:1 slavio protiv Sautemptona, dok je Aleksandar Kolarov dobio priliku od 76. minuta u duelu Mančester Sitija i Svonsija, koji su ’građani’ dobili sa 3:0.

Nikola Žigić je nastavio golgetersku seriju, postigao je treći gol u Čempionšipu u ubedljivoj pobedi Birmingema nad Barnslijem sa 3:0.

Španija: Antonio Rukavina gledao šou Gareta Bejla protiv svog Valjadolida. ’Kraljevski klub’ slavio je sa 4:0, Bejl je u tom trijumfu učestvovao ’het-trikom’, a Rukavina je ostao na klupi, iako je na prethodnim mečevima bio standardan u timu Valjadolida.

Odličan vikend imao je i trener Miroslav Đukić čija Valensija je savladala Osasunu sa 3:0 i sada je deveta na tabeli.

U Segundi, Dejan Lekić je bio strelac oba gola u remiju Sportinga iz Hihona sa Alkonkornom rezultatom 2:2. Lekić je doveo svoj tim u vođstvo u 16. minutu, a u 68. je postavio konačan rezultat. Stefan Šćepović odigrao je kao i Lekić svih 90 minuta za domaćina. Italija: Adem Ljajić je tek u 57. minutu dobio priliku na meču sa Atalantom, a bio je jedan od najzaslužnijih što je Roma izbegla prvi poraz ove sezone. Ljajić je bio asistent Strotmanu, koji je u poslednjem minutu doneo bod ’Vučici’. Ivan Radovanović je igrao 64 minuta za Kjevo, koji je pobedio Livorno sa 3:0, dok je Sampdorija sada već bivšeg selektora Srbije Siniše Mihajlovića izvukla bod na gostovanju njegovom bivšem klubu Interu, a meč je završen sa 1:1.

Uroš Radaković ponovo sa klupe gledao Bolonju koja je remizirala sa Parmom 1:1. Isti slučaj sa Nikolom Maksimovićem u remiju njegovog Torina i Đenoe identičnim rezultatom. Vlada Avramov je bio svih 90 minuta na golu Kaljarija u remiju sa Sasuolom rezultatom 2:2, a isti slučaj je bio i sa Željkom Brkićem i Dušanom Bastom, čiji Udineze je poražen od Juventusa sa 1:0.

Nemačka: Aleksandar Ignjovski gledao je goleadu svog Verdera kod Hofenhajma (4:4). Slobodan Medojević je odigrao ceo meč u remiju Volfsburga i Hamburga rezultatom 1:1. Francuska: Miloš Krasić postigao je lep gol u trijumfu Bastije nad Evijanom sa 2:0, a na terenu je ostao do 84. minuta. Filip Đorđević ove nedelje nije postigao gol, pa je i Nant ostao bez pobede, pošto je poražen od Gengana sa 1:0. Uroš Spajić je bio na terenu, a Pavle Ninkov na klupi ubedljivog Tuluza, koji je pobedio Sošo sa 5:1. Milan Biševac odigrao je ceo meč za Olimpik Lion u porazu od Pari Sen Žermena.

Beneluks: Aleksandar Mitrović doneo je trijumf Anderlehtu sa 2:1 nad Serkl Brižom golom u 86. minutu. Mitrović je prilikom proslave gola dobio i žuti karton, a na terenu je proveo ceo meč. Vladan Kujović bio je na klupi u pobedu Klub Briža nad Ostendeom sa 2:0. Miloš Marić odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton u remiju Vasland-Beverena i Šarlroa bez golova, dok je Dalibor Veselinović ostao rezerva.

Filip Kostić odigrao je ceo meč u kojem je njegov Groningen izborio bod posle 0:2, a Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Tvente u pobedi nad Rodom 2:1 i dobio je žuti karton. Rusija i Ukrajina: Marko Vještica rezervista u ubedljivom porazu Urala u Moskvi od Dinama sa 3:0. Dušan Anđelković i Nemanja Tubić posmatrali su sa klupe poraz svog Krasnodara u duelu sa Krila Sovjetov sa 2:0. Isti slučaj je bio i sa Milanom Rodićem, čija Volga je ubedljivo poražena sa 6:1 od Spartaka u Moskvi.

Đorđe Lazić je ponovo bio strelac za Metalurg Donjeck koji je pobedio Vorsklu sa 4:1 u Ukrajini.

Turska: Srđan Mijailović odigrao ceo meču remiju Kajzerija i Ahisara bez golova, kao i Duško Tošić u porazu Genčlerbirlija, dok je Radosav Petrović zamenjen u 76. minutu meča sa Gazijantepspora, koji je završen pobedom gostiju sa 3:1.

Ostali: Ranko Despotović potvrdio pobedu Sidneja u Australiji, pošto je zamenio legendarnog Alesandra del Pjera na meču sa Njukasl Džetsima. Ceo meč odigrao je Nikola Petković.

Dušan Vasiljević postigao je treći od četiri gola Ujpešta sa 4:2, čiji su preokret protiv Paksa sa klupe gledali Marko Dmitrović i Filip Stanisavljević, kome gol od prošlog vikenda nije doneo minutažu.

Miljan Mrdaković je u Grčkoj bio strelac i asistent u trijumfu Verije nad Levadijakosom sa 4:3. Mrdaković je postigao prvi gol za svoj tim, a bio je asistent pri poslednjem pogotku, kada je strelac bio Ben Nabuhan.

U Portugalu, Benfika je pobedila Rio Ave u gostim sa 3:1. Nemanja Matić odigrao je kao i Ljubomir Fejsa svih 90 minuta, Lazar Marković igrao je u poslednjih 15 minuta, a Sulejmani u poslednih osam. Fiip Đuričić ostao je na klupi.

Miloš Kosanović dao je dva gola za Krakoviju, jedan iz penala, u porazu od Ruha 3:2, a pogotke u Mađarskoj dali su Filip Holender i Zoran Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: