Đukić 'vruć krompir' na Mestalji

Miroslav Đukić je do nedavno imao apsolutnu podršku uprave, a sada predsednik i sportski direktor prebacuju problem jedan drugom.

Izvor: AK

Ponedeljak, 25.11.2013.

18:17

Default images

Dok predsednik Amadeo Salvo tvrdi da ga nije on doveo i da je odluka na novom direktoru Rufeteu, koji nije siguran šta će da radi.

Valensija je tek 11. na tabeli Primere sa tek 17 bodova, nakon odlične serije krajem septembra i četiri pobede u nizu, u poslednjih devet utakmica "slepi miševi" su slavili tek tri puta.

Najveći problem je što je Valensija u poslednja dva kola osvojila samo bod, iako su rivali bili Valjadolid i Elče, protiv koga je Đukićev tim imao čak 25 šuteva.

"Đukić je trener prvog tima. Konačnu odluku o tome doneće Rufete i njegov tim. Oni moraju da analiziraju sve. To je bilo pitanje sa kojim sam se ja susreo u petom kolu. Morate znati šta se dešava u hotelu, svlačionici. Moja želja je da Đukić bude trener Valensije. On je potpisao ugovor na dve godine", rekao je Salvo.

On sada odgovornost prebacuje na novog direktora Rufetea.

"Postoji nova ličnost u Valensiji, videćemo šta će biti. On ima sve ovlasti. Ja nisam doveo Đukića, tako da ja nisam taj koji treba da ga otpusti. Novi sportski direktor je tu i on će reći da li treba da ostane", zaključio je predsednik kluba.

Rufete je tako dobio "vruć krompir" prvog dana na novoj funkciji.

"Sagledamo stvari od početka. Procenićemo zašto smo sada ovde. Đukić je trenutno trener i mi ga poštujemo. Analiziraćemo ceo rad, ali da je sve u redu ja sad ne bi bio ovde. Imam plan kako da počnemo da napredujemo. Moramo pomoći treneru. Ali biće stvari oko kojih neće biti moguće pregovarati, kao što su posvećenost, rad. Fudbal nije samo putavanje, boravak u hotelu i igranje 90 minuta", rekao je Rufete.

Valensiju u tekućoj nedelji očekuju dva važna meča, prvo u četvrtak gostuju Svonsiju u Ligi Evrope, a koji ih je dobio 3:0 na otvaranju sezone u Evropi, a potom dočekuju Osasunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: