Beljin: I sudije su ljudi

Član sudijskog odbora Fudbalskog saveza Srbije Staniša Beljin rekao je da sudije imaju pravo na grešku, ali je naglasio da su arbitri pod konstantnim pritiskom.

Izvor:

Ponedeljak, 25.11.2013.

13:54

Default images

On je dodao da sudije, kao i svi drugi ljudi, imaju pravo na grešku, istakavši da će svako ko pogreši snositi posledice

"Postoji velika psihološka presija, vidite to i sami. Klubovi imaju spremna pisma i odmah nakon utakmice ih objavljuju kao što je to bio slučaj i juče", rekao je Beljin, dodajući da još nije odgledao snimak utakmice, ali da će to uskoro uraditi.

Velika polemika podigla se u javnosti pošto je sudija Miodrag Gogić u poslednjim trenucima meča sa Partizanom u 13. kolu Super lige propustio priliku da svira penal za Voždovac, nakon što je lopta pogodila u ruku igrača Partizana Nemanju Petrovića. Odmah posle meča predsednik

Posle protesta Voždovca, saopštenjem se oglasila i Crvena zvezda koja je domaći šampionat nazvala lakrdijom od takmičenja u kojem se "otima" titula za Partizan. Ubrzo je usledio i odgovor od krovne organizacije.

To nije prvi put ove sezone da klubovi imaju prigovore na suđenje.

"Desila se greška i u prvom kolu na meču Partizan - Novi Pazar, pa je i tada bilo spremno pismo. Kaznili smo sudije tada, uostalom mi to radimo kao i čitava Evropa, možda i rigoroznije. Uostalom, gledaćemo i druge mečeve, greške se događaju i sudije su ljudi. U petak ćemo imati sastanak sudijske komisije, pa ćemo sve tamo da analiziramo", istakao je Beljin.

Sudijska komisija od početka sezone kažnjavala je sudije koje su pravile greške. Prema mišljenju tog tela sudije su do sada grešile na štetu svih klubova, ali ne više nego što je to slučaj u ostalim evropskim ligama.

Iako se činilo da čelnici Partizana neće ovoga puta ulaziti u polemiku, ipak su odlučili da odgovore, ali ne Fudbalskom Savezu Srbije, već samo svom večitom rivalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: