EP: 'Orlići' srušili Italiju

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Italiju u Gornjem Milanovcu sa 1:0 u meču 5. kola kvalifikacija za EURO 2015. godine.

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

17:02

Default images

Ekipa Radovana Ćurčića se ovim trijumfom vratila u borbu za baraž pošto je sada na tabeli 9. grupe druga sa 10 bodova.

Srbija je ovom pobedom prestigla Italiju na tabeli, a ispred su samo Belgijanci sa tri boda i utakmicom više. Jedini gol na utakmici postigao je Goran Čaušić u 61. minutu.

Ovo je ujedno bila i poslednja utakmica ’orlića’ u 2013. godini. Naredni meč igra se 5. marta naredne godine u Belgiji. U braraž će prvoplasirani timovi iz deset grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Evropsko prvenstvo za mlade igra se 2015. u Češkoj.

Italijani su nešto bolje počeli duel, ali naš tim je brzo preuzeo kontrolu. Ipak, osim nekoliko pokušaja kontri i polukontri Lazara Markovića i nekoliko neuspešnih pokušaja Mitrovića da se zagradi u kaznenom prostoru Italijana, tim Radovana Ćurčića nije ozbiljnije ugrozio gol gostiju u prvih 20-ak minuta.

Prvu ozbiljniju šansu imali su Italijani u 20. minutu, ali Rocijev pokušaj da lopbuje Dmitrovića ipak nije završio u mreži.

Srbiaj je prvu lepu i smislenu akciju organzovala u 27. minutu. Đuričić je proigrao Mitrovića, ovaj je petom odigrao za Brašanca koji je šutirao iz prve, ali ipak preslabo za golmana Italije.

U 35. minutu Srbija je mogla do viođstva nakon prekida. Slobodan udarac izveo je Jojić, u gužvi je lopta stigla do Petkovića čiji udarac je ipak izblokiran.
Samo minut kasnije Lazar Marković je pogodio stativu. Ispratio je dijagonalu sa desne strane, uspeo je da stigne do lopte pre protivničkog igrača, ali je pogodio samo stativu. To je ujedno bila i poslednja prilika u prvom delu koje je završeno bez golova.

Drugo poluvreme počelo je šansom Mitrovića u 50. minutu. Marković je odigrao do Đuričića koji je u trku petom ostavio loptu Mitroviću, ali je njegov udarac u bliži ugao golman Bardi odbranio.

Srbija je do vođstva stigla u 61. minutu. Gol je postigao Čaušić iako je bilo pitanje da li je loptu zakačio i Mitrović. Čaušić je centrirao sa leve strane desnom nogom, lopta je išla idealno ka usemljenom Mitroviću koji je nije dotakao, ali je ona ipak prevarila Bradija i završila um mreži.

Uspevala je naša selekcija da uspešno čuva vođstvo u nastavku, a nekoliko sjajnih poteza imao je Miloš Jojić koji je driblinzima podizaoatmosferu na dobro popunjenom stadionu u Gornjem Milanovcu.

U 79. minutu sjajnu akciju organizovali Mitrović, Đuričić i Marković, ali odbrana gostiju je ipak nekako uspela da se odbrani. Italijani su kao što to i obično čine, igrali veoma prljavo, i uspeli su u finišu da isprovociraju Lazara Markovića.

Bivši napadač Partizana dobio je za manje od 60 sekundi dva žuta kartona, pa je naš tim u poslednjih nekoliko minuta igrao sa igračem manje. Ipak, Italijani do kraja nisu ozbiljnije ugrozili gol Dmitrovića i srbija je ostvarila izuzetno vrednu pobedu.

Srbija: Dmitrović, Petković, Nastasić, Petrović, Spajić, Čaušić, Đuričić, Brašanac, Jojić, Mitrović, Marković.
Italija: Bardi, Zapakosta, Biragi, Bjanketi, Antei, Baseli, Molina, Vivijani, Batokio, Beloti, Roci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: