Hodžson: Bekenbauer me nije hteo

Selektor Engleske Roj Hodžson otkrio je da veruje da je Franc Bekenbauer glavni razlog što desetak godina nije preuzeo reprezentaciju Nemačke.

Izvor: JT

Nedelja, 17.11.2013.

18:55

Default images

Hodžson je istakao da je Bekenbauer osećao da ne bi trebalo dovesti engleskog stručnjaka umesto nekog od mladih nemačkih trenera.

U to vreme Hodžson je bio na ceni, pošto je odveo reprezentaciju Švajcarske na Svetsko prvenstvo 1994, a potom i Evropsko prvenstvo 1996. godine.

Umesto Hodžona, na klupu Nemačke tada je doveden Erih Ribek, koji je nasledio Bertija Fogtsa, koji je podneo ostavku posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1998. godine i poraza od Hrvatske.

Bila mi je velika čast kada me je Egidijus Braun pozvao. Bio sam na njegovoj listi želja, ali je imao problem da ubedi ljude da prihvate stranog trenera. U to vreme, moj prijatelj Franc Bekenbauer je istakao da strani trener na klupi nemačke reprezentaciji ne bi pomoglo trenerskom programu u toj zemlji i nadolazećoj generaciji“, rekao je Hodžson.

Engleska i Nemačka u utorak igraju prijateljsku utakmicu na „Vembliju“. Biće to prvi međusobni susret dva tima od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, kada su Nemci slavili sa 4:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: