Mihajlović: Divljanje i loš fudbal

Selektor Srbije Siniša Mihajlović objasnio je zašto je pre kraja "večitog" derbija napustio Marakanu, razlog su divljanje navijača i loš fudbal.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2013.

19:50

Default images

Mihajlović je već u 60. minutu utakmice koju su obeležili autogol Milana Obradovića i divljanje navijača napustio stadion.

"Na svakom derbiju je sve gore i gore. Divljanju nema kraja. Jedino ko to može da prekine je država i ne znam zašto se ništa ne preduzima. Bila je i jako loša utakmica, ekipe u strahu od greške, bez kvaliteta", rekao je Mihajlović za "Novosti".

Mihajlović nije imao šta da vidi ni od igrača koji su već reprezentativci kod njega, a ono što smo gledali on je očekivao još nakon eliminacija naših velikana u Evropi.

"Ako su takvi Zvezda i Partizan, perjanice našeg klupskog fudbala, onda smo u velikom problemu, to je mnogo zabrinjavajuće. Ali, ne verujem da je iko time iznenađen. Još kada su svi poispadali od onakvih rivala na međunarodnoj sceni, bilo je jasno kakvo nas prvenstvo očekuje. Nemam šta da kažem ni o reprezentativcima. Stojković nije imao posla, a Ninković, Jojić i Živković su se utopili u sivilo derbija", rekao je Mihajlović.

U ponedeljak je Zajednica Superligaša suspendovala stadione oba večita rivala zbog divljanja navijača, koje se iz godine u godinu ponavlja na derbiju. Zvezda tvrdi da nije odgovorna za ono što su na njenom stadionu radili navijači Partizana.

"Utakmica Srbija – Hrvatska, kada su se takođe očekivali brojni incidenti, pokazala je kako sve može da se organizuje bez ijednog problema. Ali, tada je državni vrh stao iza nas. Mislim da je krajnje vreme da se sredi i dvorište u domaćem prvenstvu, jer ovo ne vodi ničemu", smatra selektor.
foto: StarSport
Poslednjih meseci sve se češće pominje privatizacija naših klubova, što podržava i Mihajlović.

"To je jedino rešenje, ali ne znam koliko je realno. Potrebni su našim klubovima ljudi koji će da ulažu svoj novac, pa će samim tim i da brinu o Zvezdi, Partizanu, Vojvodini. Vodiće računa o svemu. Međutim, kolike su šanse da se pojavi neko ko će vratiti 50 miliona evra duga, pa još da uloži veći novac u stvaranje tima? To su velike pare i za evropske uslove, a kamoli za Srbiju", rekao je Mihajlović.

Dok su selektora razočarali večiti, verovatno su ga oduševili naši igrači u Evropi, koji su tokom vikenda bili veoma efikasni širom kontinenta.

"Odlične su vesti što su svi u tako dobroj formi. Samo da nastave, imaćemo mnogo razloga za dobro raspoloženje. Nadam se jedino da će najzad početi da postižu golove i za reprezentaciju. U klubovima redovno tresu mreže, a kad dođu ovde - ništa", našalio se Mihajlović.

Srbiju do kraja godine očekuju dva reprezentativna termina, u prvom 15. novembra rival će biti Rusija u Dubaiju, dok za drugi termin četiri dana kasnije FSS i dalje traži protivnika za meč koji će se verovatno igrati u Užicu. Ukoliko ne bude zainteresovanih, naši najbolji fudbaleri će se možda suprotstaviti selekciji novinara, otkrio je selektor.

Zbog potreba mlade selekcije u timu neće biti Aleksandar Mirović, Lazar Marković, Matija Nastasić i Miloš Jojić. U A selekciji će ostati Filip Đuričić, a šansu će dobiti i mladi Andrija Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: