Sosijedad i Majorka nisu iznenadjenje

Fudbaleri Tenerifa nisu započeli kampanju »povratak u primeru« po planu.Ostrvljani se nalaze na sredini tabele sa 9 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Levante.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2002.

11:05

Default images

O slabom startu svog tima, prvotimac Tenerifa Veljko Paunović za B92 kaže:

Ovo je druga liga. Tenerife su prošle sezone igrale primeru, a u drugoj ligi se jednostavno igra drugačije. Pored toga, imamo dosta novih igrača i sve to je rezultiralo da igramo slabije nego što objektivno možemo. Ipak, ima još mnogo da se igra, prošla je tek četvrtina šampionata – ima vremena da se poboljša naša igra, pa i naš položaj na tabeli.

O ličnom učinku u dresu Tenerifa...

Ja lično sam zadovoljan. Iako sam postigao tri gola, mislim da sam mogao da budem najbolji strelac u ligi, s obzirom na brojne šanse koje sam imao i stative i prečke koje sam pogodio. I to je sastavni deo fudbala. Ipak, želim, i što je najvažnije, znam da mogu više.

Gde »leži« problem ekipe Tenerifa, koja je ubrajana u favorite za prvo mesto ?

Naš glavni problem je to što zasnivamo igru na kontranapadima. Kada primimo gol, nismo u stanju da reagujemo kako treba. Mi imamo tim i igrače koji znaju da igraju fudbal, i mislim da bi mnogo više pružili ako bi pokušavali da stvaramo šanse, da se nadigravamo i tako dolazimo do protivničkog gola.

Kada nema rezultata, govori se o smeni trenera. Medjutim, iako Nemac Evald Linen za sada nije doneo rezultate, »čuva« ga jak ugovor...

Mislim da je još rano govoriti o smeni trenera. U drugoj ligi vlada ekonomska kriza, tako da se klubovi ne odlučuju lako na smene trenera. Pored toga naš trener Nemac Evald Linen je po prvi put u španskom fudbalu i treba mu pružiti šansu. Naravno, novine i mediji već spominju tu mogućnost, ali će do njegovog odlaska teško doći jer je na prvom mestu novac, koga baš i nema u španskoj drugoj ligi, a Linen ima potpisan trogodišnji ugovor.

Favoriti za prvo mesto i prelazak u primeru...

Upravo Levante na čelu sa Predragom Mijatovićem koji igra dobro. Oni su po mom mišljenju jedna od najboljih ekipa u drugoj ligi, uz Herez, Albasete... Mediji u prvi plan »guraju« Terasu, ali igrali smo protiv njih – nisu baš toliko dobri, iako su najveće iznenadjenje jer su prošle sezone igrali u drugoj B ligi.

Iako je trenutno na privremenom radu u »segundi« Veljko detaljno prati dešavanja u primeri. Evo i njegovog komentara o vodećim timovima na tabeli – Real Sosijedadu i Majorki...

I ove sezone se pokazuje veliki kvalitet španske primere. Nazovi, »mali« klubovi trenutno zauzimaju vrh tabele. Najveći klubovi poput Reala, Barse, Valensije i Deportiva igraju i po tri takmičenja, tako da plaćaju i ceh tom non-stop igranju. Ipak, te ekipe će do kraja šampionata doći do svoje igre i forme, i boriti se za sam vrh. Rezultati Real Sosijedada i Majorke ne predstavljaju iznenadjenje, veće iznenadjenje prošle sezone izazvala je grčevita borba za opstanak tih ekipa u primeri.

Šta se to promenilo u timu Majorke, pa da ekipa koji je čak i oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, konkuriše za sam vrh, u odnosu na tešku borbu za opstanak koja je vodjena prošle godine...

To je bio sticaj nesrećnih okolnosti. Taj tim je po prvi put u svojoj istoriji igrao tri takmičenja ( Liga šampiona), loši rezultati doneli su tri smene trenera, a tim nije bio fizički spreman za tolike napore. Uz to, atmosfera u ekipi nije bila baš najbolje, i sve to rezultiralo je borbom za opstanak .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: