Ivan Radenović za B92: Zvezdin dres velika obaveza

Nova sezona za košarkaše Crvene zvezde počinje u subotu gostovanjem Širokom, a tim je kompletiran prošle nedelje, dolaskom Ivana Radenovića. Centar je u redove ’crveno-belih’ došao iznenada, ali kako sam kaže pregovori su trajali i završili su se na obostrano zadovoljstvo. Radenović je jedan od igrača Zvezde koji iza sebe ima evroligaško iskustvo, a u razgovoru za B92 pričao je o očekivanjima pred početak nove sezone...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Četvrtak, 03.10.2013.

12:52

Default images

Radenović se novim saigračima pridružio pre nešto više od nedelju dana i veruje da će vrlo brzo sve doći na svoje mesto.

Razgovori su se vodili neko vreme, postojalo je interesovanje na obe strane. Naravno, ja sam bio srećan što se jedan tim kao što je Zvezda zainteresovao za mene. Našli smo zajednički jezik i sve se desilo brzo za neke, ali je to ipak trajalo. Prvi utisci po dolasku u Zvezdu su fantastični, momci su me odlično primili, već sam ušao u sistem rada. Još ih upoznajem, kao i oni mene, imam utisak da nam u predstojeće dve-tri nedelje predstoji ozbiljan rad, čisto da bismo se uklopili svi zajedno“.

29-godišnji centar, koji igra i na poziciji ’četiri’, istakao je da je svestan kakve obaveze donosi crveno-beli dres.

Samo ime kluba nosi određeni pritisak i dužnost da se napada svaki trofej. Nema razloga da ove godine bude drugačije. Pokušaćemo da napadnemo trofeje u svim takmičenjima u kojima učestvujemo, daćemo sve od sebe, to je sigurno. Ne možemo ništa da obećamo, s obzirom da sezona još nije počela, uložićemo dosta rada i truda, motivisani smo svi i mislim da ako se kockice sklope imamo veliku šansu da napravimo velike stvari“.

Zvezda će se ove godine takmičiti na četiri fronta, a poseban akcenat u ovom trenutku je na Evroligi. ’Crveno-beli’ su smešteni u grupu D sa Panatinaikosom, Laboral Kučom, Lokomotivom i Makabem, dok će ime poslednjeg rivala saznati posle kvalifikacija koje se završavaju u petak.
Starsportphoto
Grupa je jako teška. Govorimo o timovima koji godinama dominiraju Evroligom. Mi smo jedna od mlađih ekipa, ali smo veoma ambiziozno. Uz pomoć navijača siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat. Ponavljam, ne možemo ništa da obećamo, videćemo“.

Radenović je jedan od samo nekolicine igrača Zvezde koji su do sada igrali u Evroligi. Iskusni centar je tu priliku imao pre nekoliko godina kada je branio boje moskovskog CSKA.

Neće samo moje iskustvo pomoći timu. U ekipi imamo igrače koji godinama igraju na visokom nivou, protiv ozbiljnih timova, i to će nam pomoći u nekim situacijama. Pobediti nekoga u Evroligi zahteva kvalitetnu igru celog tima. U suštini, u pojedinim trenucima će sigurno pomoći moje, Raškovo, Demarkusovo iskustvo. Ali, svi moramo da damo sve od sebe za dobar rezultat“.

’Crveno-beli’ će bar dve utakmice u najelitnijem takmičenju igrati u „Kombank areni“, sa Lokomotivom na otvaranju sezone 17. oktobra i Laboral Kučom u decembru. Radenović se posebno raduje igranju pred navijačima Zvezde u tolikoj hali.

Govorimo o najvećoj grupi navijača u Srbiji. Sigurno će nam uz dobru atmosferu, koju će oni napraviti, biti lakše. Igrati pred 20.000 ljudi uliva određeno samopozdanje, a protivničkim timovima uliva strah. Nadam se da ćemo dobrim rezultatima i igrom pružiti užitak svima“, rekao je Ivan Radenović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: