Đukić: Tim iznad pojedinaca

Tim je iznad svakog pojedinca, kaže trener Valensije Miroslav Đukić.

Izvor: B92

Petak, 23.08.2013.

18:58

Default images

Bivši selektor Srbije preuzeo je svoj bivši klub u nezgodnom trenutku, posle još jedne letnje rasprodaje.

Valensija je sezonu počela minimalnom pobedom nad ekipom Malage, ali je u timu početkom nedelje počela opšta pobuna – Žeremi Matje i Visente Guaita žalili su se jer nisu bili u startnoj postavi i javno tražili da odu. Usledila su izvinjenja, ali je Đukić očekivano morao da odgovara na nezgodna pitanja.

Takvi sukobi su normalna stvar u fudbalu, iako bi bilo lepo da ih izbegnemo. Igrač se izvinio, sve je u redu. Nemamo čvrst sistem pravila i sukobi se dešavaju posle promena, sve dok igrač ne shvati da je teren jedino merilo”, rekao je Đukić. “U svakoj porodici ima sukoba, deca proveravaju do koje granice mogu da idu. Isto se događa i u timu, ali je bitno da na kraju prevagne zdrav razum i da se ne stvaraju klanovi”.

Interes kluba je iznad svih ostalih ciljeva.

Igrači treba da se posvete radu i da shvate – tim je iznad svakog pojedinca. Svoje individualne ciljeve najbolje će ispuniti postižući ciljeve fudbalskog kluba Valensija. Sve ciljeve možemo ostvariti samo kao tim. Ako mislimo da smo fantastični pojedinci, ostaćemo peti, kao prošle sezone”, objašnjava Đukić.

Valensija u subotu od 21 čas gostuje Espanjolu u drugom kolu Primere.

“Espanjol igra sa jakim tempom i presingom, na brze kontre. Moramo se truditi da ne grešimo u pasovima, da kontrolišemo sredinu, da budemo oprezni i taktički disciplinovani. Upravo će disciplina i poštovanje taktike, a ne individualni kvalitet, odlučiti pobednika”.

Raspored drugog kola:
Hetafe - Almerija petak, 20:00
Atletik Club - Osasuna petak, 22:00
Elče - Real Sosijedad subota, 19:00
Espanjol - Valensija subota, 21:00
Viljareal - Real Valjadolid subota, 23:00
Atletiko Madrid - Rajo Valjekano nedelja, 19:00
Levante – Sevilja nedelja, 21:00
Malaga - Barselona nedelja, 21:00
Real Betis - Selta de Vigo nedelja, 23:00
Granada - Real Madrid ponedeljak, 21:00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: