B92 TEMA:Mogu li Partizan i Zvezda u 3.kolo kupa UEFA ?

Projekat "Evropski fudbal i na proleće u Srbiji" počeće ove nedelje. Naši klubovi Crvena zvezda i Partizan u 2.kolu kupa UEFA ispred sebe imaju žestoke ispite, a rimski Lacio i praška Slavija, - bivšeg šampiona i vicešampiona Evrope. Prva poluvremena igraju se u četvrtak. Zvezda će u Rimu juriti aktivan rezultat za pakleni revanš na Marakani, dok će Partizan na svom stadionu pokušati da stvori solidnu zalihu golova pred put u Prag.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2002.

23:27

Default images

Trener Crvene zvezde Zoran Filipović pred meč na »Olimpiku« daje blagu prednost ekipi Lacija, i uz opasku da favoriti uvek ne pobedjuju, za B92 kaže da će fudbaleri rimskog kluba morati dobro da se pomuče ako misle da eliminišu crveno-bele koji igraju u sve boljoj formi:

U fudbalu je odavno poznata stvar da favoriti ne moraju da pobedjuju – misleći na Lacio koji je favorit u ovom dvomeču.Mislim da imamo naš kvalitet, ali ga u ovom trenutku treba pokazati i dokazati u ta dva susreta. Igramo protiv jedne jake ekipe sa ogromnim internacionalnim iskustvom. Jako je važna prva utakmica u Rimu. Ako je završimo sa povoljnim rezultatom, imamo priliku da pred našim navijačima napravimo podvig. Jedno je sigurno – Laciju neće biti lako da nas pobedi.

Sa druge strane, kapiten Zvezde Nenad Lalatović šansu za povoljan rezultat u Rimu vidi u dobroj formi crveno-belih i sporoj odbrani Lacija.

Prošle su tri nedelje od žreba i evo približila se i ta dugo očekivana utakmica sa Lacijom. Treba biti realan i iskren, šanse su na strani Lacija, pa mislim 60:40 gledano u procentima. Rimska ekipa u svom pogonu ima 25 vrhunskih igrača, reprezentativaca više zemalja. Medjutim, i Zvezda ima svoju šansu – počeli smo da igramo dobro, u velikom smo usponu forme. Ako budemo odigrali kao protiv Kjeva u Veroni – a moramo i bolje od toga – imamo neku šansu da izbacimo Lacio. Ne predajemo se – setite se mnogi su nas otpisivali i pred put u Veronu. Ako napravimo dobar rezultat u Rimu, imamo velike šanse na našoj Marakani da se plasiramo u treće kolo.

Lacio je tim sa puno vrlina, ali ima isvojih mana. Nenada smo pitali gde će crveno-beli tražiti svoju šansu ?

Njihove mane se kriju možda u zadnjoj liniji tima koja je prilično spora, a sa druge strane naši napadači su prilično brzi ( Bogavac, Mrdja i Pjanović). Iz neke kontre i polukontre vidim našu šansu za postizanje gola u Rimu.
Tri nedelje posle žreba , a četiri dana pred prvi meč sa Slavijom, direktor Partizana Nenad Bjeković je promenio prvobitno mišljenje o češkom timu, ali je i dalje optimista:

Od žreba se promenilo to što smo videli jednu Slaviju koja nas je prilično zabrinula. Radi se o jednoj iskusnoj ekipi. Kada smo ih dobili za protivnike, s obzirmo na imena klubova u našem šeširu mi smo bili veoma zadovoljni. Medjutim, sada smo ih videli na delu i očekuju nas veoma neizvesne utakmice. Otežavajuća okolnost je i promena termina mečeva, jer ćemo umesto u Pragu, prvi meč igrati u Beogradu.

Aduti Partizana ...

Naši aduti su ulazak u jedan jak takmičarski ritam, igramo prilično dobro, i realno ako se uzme u obzir da smo eliminisalii jedan Sporting iz Lisabona – mi smo favoriti u predstojećim mečevima.
Medjutim, kapiten Partizana Saša Ilić ulogu favorita dodeljuje ekipi Slavije, i dodaje da prvi meč može biti presudan:

Od pre tri nedelje kada smo za protivnika dobili Slaviju – ništa se nije promenilo u mom i razmišljanju većine prvotimaca. To je tim koji nije atraktivan i popularan u Jugoslaviji. Medjutim, jako su kvalitetni i favoriti su u predstojećim mečevima jer se radi o klubu koji je pre nekoliko godina nastupao i u Ligi šampiona. Kada se zna da jugoslovenski klub nije učestvovao u Ligi šampiona već 10-ak godina, a Česi su u poslednjih nekoliko godina redovni učesnici ovog takmičenja – onda to dovoljno govori.

Medjutim, Partizan želi dalje – želi da prezimi u Evropi, i ipak nam se pruža povoljna prilika, jer smo izvukli protivnika sa kojim možemo da se nosimo.

Mi smo donekle upoznati sa kvalitetima češkog tima koji u svojim redovima ima nekoliko iskusnih veterana koji su se vratili u zemlju i nekoliko jako talentovanih mladih
igrača. U svakom slučaju mnogo toga zavisi od prve utakmice u Beigradu, i nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača uspeti da ostvarimo povoljan rezultat pred put u Prag.

Podsetimo, prvi mečevi igraju se u četvrtak. Utakmica u Rimu počinje u 20 časova i 30 minuta, dok meč u Beogradu počinje sat ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: