Ljorente i pet klinaca na Ekvador

Fernando Ljorente, novi član Juventusa, predvodiće napad španske selekcije u prijateljskom meču sa Ekvadorom.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2013.

20:09

Default images

Uz njega selektor Španije Visente del Boske pozvao je petoricu igrača iz mlade selekcije, koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Španija je u finalu Kupa konfederacija krajem juna poražena od Brazila sa 3:0, a nakon tog meča Del Boske je rekao da su sastavu aktuelnog svetskog i evropskog prvaka neophodne promene i "sveža krv".

Del Boske smatra da je prijateljski meč protiv Ekvadora 14. avgusta u Kitu ključna provera pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. i da će mu taj susret pomoći da "zacementira" tim uoči duela sa Finskom 6. septembra.

"Utakmica sa Finskom je veoma važna i eventualna pobeda predstavljala bi značajan korak ka Mundijalu. Mi smo na tabeli ispred Francuske, ali ne smemo da se opuštamo, to bi bila velika greška", izjavio je španski selektor.

Na tabeli I kvalifikacione grupe Španija vodi sa 11 bodova, jednim više od Francuske posle pet odigranih utakmica, dok je Finska trećeplasirana sa šest bodova.

Za meč protiv Ekvadora Del Boske je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Iker Kasiljas (Real Madrid), Pepe Rejna (Napoli), Viktor Valdes (Barselona).

Odbrana: Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Sezar Aspilikueta (Čelsi), Injigo Martines (Real Sosijedad), Raul Albiol (Napoli), Serhio Ramos (Real Madrid), Žordi Alba (Barselona),

Sredina terena: Havi Martines (Bajern Minhen), Santjago Kasorla (Arsenal), Andres Inijesta (Barselona), Francisko Isko Alarkon (Real Madrid), Tijago Alkantara (Bajern Minhen), Horhe Koke Resuresion (Atletiko Madrid), Sesk Fabregas (Barselona).

Napadači: Hesus Navas (Mančester Siti), David Silva (Mančester Diti), Alvaro Negredo (Mančester Siti), Fernando Ljorente (Juventus), Kristijan Teljo (Barselona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: