Šta u petak čeka Partizan i Vošu?

Na putu ka Ligi Evrope Partizanu i Vojvodini ostao je plej of.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2013.

00:09

Default images

Novosađani dolaze iz serije dobrih rezultata ali će, zahvaljujući rejtingu, žreb čekati u 'slabijem šeširu', Partizan je i pored deset uzastopnih evropskih utakmica bez pobede, nosilac.

Žreb počinje u petak u 13 časova a, kao i svake godine, UEFA će tokom jutra objaviti grupe u kojima će biti po pet klubova u oba šešira.

Partizan zahvaljujući redovnim nastupima u evropskim kupovima (čak sedam puta u grupnoj fazi u prethodnih deset sezona) ima koeficijent dovoljan da se nađe među nosiocima pa su mu potencijalni rivali, mahom, iz zemalja koje nemaju uspeha na međunarodnoj sceni i klubovi koji su ili retko u kvalifikacijama ili su u njima tradicionalno neuspešni.

Najzvučnija imena su predstavnici Švajcarske (Grashoper, Tun, Sent Galen), Rusije (Kuban Krasnodar), Rumunije (Pandurii, Petrolul Ploešti, Astra Đurđu), Češke (Slovan Liberec), Poljske (Šljonsk Vroclav), Belgije (Zulte Varegem)...

'Crno-beli' bi mogli u Skandinaviju jer su među mogućim rivalima u plej ofu Molde i Trumse (Norveška), Elfsborg (Švedska), HF (Island) ali i na istok gde su Karabag (Azerbejdžan), Dinamo Tbilisi i Dila Gori (Gruzija), Minsk (Belorusija). ,

Listu mogućih protivnika prvaka Srbije popunjavaju klubovi iz Albanije (Skenderbeg Korče, Kukeši), Hrvatske (Rijeka), Austrije (Pašing), Litvanije (Žalgiris), Estonije (Neme Kalju), kiparski Apolon Limasol, grčki Atromitos, izraelski Makabi Tel-Aviv i kazahstanski Aktobe.
StarSport
Na spisku onih od kojih će jedne videti publika na Karađorđu je čak deset ekipa iz 'liga petice, Totenhem, Svonsi (Engleska), Štutgart, Ajntraht (Nemačka), Sevilja, Betis (Španija), Sent Etjen, Nica (Francuska), Fiorentina i Udineze (Italija).

Voša bi mogla da se sretne sa ekipama iz Rusije (Rubin Kazanj, Spartak Moskva), Holandije (AZ Alkmar, Fejenord), Ukrajine (Dinamo Kijev, Dnjipro, Černomorec Odesa), Portugalije (Braga, Eštoril), Belgije (Standard Lijež, Genk), Grčke (PAOK), sa Kipra (APOEL), Izraela (Makabi Haifa), Austrije (Rapid Beč, Red Bul Salcburg), Danske (Nordšeland) ili Moldavije (Šerif Tiraspolj) ali i dva tima iz Turske (Bešiktaš, Trabzonpor).

Utakmice plej ofa za Ligu Evrope igraju se 22. i 29. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: