Andrej Kirilenko u Bruklinu

Bruklin Netsi doveli su još jednog iskusnog igrača, Andrej Kirilenko stigao je u Njujork i potpisao dvogodišnji ugovor.

Izvor: AK

Petak, 12.07.2013.

10:43

Default images

Ruski košarkaš je univerzalno krilo, pa će u Netsima biti zamena i Polu Pirsu i Kevinu Garnetu, najzvučnijim pojačanjima "mrežica" ovoga leta.

Kirilenko će u prvoj sezoni zaraditi 3,1 milion dolara, a već sledećeg leta može ponovo postati slobodan igrač ukoliko to bude njegova želja, kao što je to uradio ove godine i odrekao se deset miliona od Minesota Timbervulvsa.

On se tako ponovo povezao sa zemljakom Mihailom Prohorovom, koji je vlasnik Netsa, ali i moskovskog CSKA za koji je Kirilenko igrao u dva navrata.

Kirilenko je prošle sezone prosečno beležio 12,4 poena, dok je u svojoj najboljoj sezoni u NBA ligi, 2003/2004. kao član Juta Džeza imao 16,5 poena uz 8.1 skokova i 2.8 blokada po meču. Tada je bio i All Star.

Rus je ipak bio druga opcija Netsa ovoga leta, oni su želeli Kajla Korvera, ali je on potpisao ugovor sa Altanta Hoksima za 24 milion dolara.

Netsi su se bili dogovorili i sa Bojanom Bogdanovićem za trogodišnju saradnju, ali nisu uspeli da postignu dugovor sa Fenerbahčeom oko slobode hrvatskog košarkaša-

Tim iz Bruklina će u narednoj sezoni sigurno jurišati na titulu u NBA ligi, s obzirom da u svom rosteru ima nekoliko All Star igrača: Deron Vilijams, Džo Džonson, Pol Pirs, Kevin Garnet, Bruk Lopes, Džejson Teri, Andrej Kirilenko. Tu su još Šon Livingston, Redži Evans i Andrej Bleč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: