Ivanišević: Đoković osvaja Vimbldon

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine Goran Ivanišević kaže da je Novak Đoković najveći favorit za osvajanje titule na terenima Ol Ingland Klaba.

Izvor: SO

Sreda, 19.06.2013.

20:16

Default images

“Prema mojoj prognozi, Đoković će osvojiti trofej na Vimbldonu, a drugi favorit mi je Mari. Novak je prvi igrač sveta, razočaran je porazom od Nadala jer je imao šansu u petom setu i mislim da će zato biti motivisaniji da osvoji Vimbldon. Prošle godine nije dobro odigrao protiv Federera. Uz to, podloga mu odgovara jer je brža, a odgovara mu i visina odskoka loptice”.

“Federer mora da odigra dobro – bio je loš na Rolan Garosu, nije bio maksimalno spreman. Ali u London dolazi kao branilac titule i ne želi glupo da izgubi od bilo koga. Biće ga teško pobediti, naročito u drugoj nedelji turnira. Trijumfovao je i u Haleu, tako da na Vimbldonu neće lako predate trofej”, rekao je Ivanišević.

Hrvatski teniser tri puta je gubio u finalu Vimbldona (1992, 1994, 1998) pre nego što je konačno osvojio titulu 2001. godine. Tada je u finalu pobedio Patrika Raftera, a na turnir je došao zahvaljujući ‘vajld-kardu’ organizatora.

Pat Keš, osvajač Vimbldona 1987. godine, izjavio je da Endi Mari može da slavi na terenima Ol Ingland Klaba, ali da će mu biti potrebno i malo sreće.

Vimbldon počinje 24. juna, a najzanimljivije mečeve moći ćete da gledate na TV B92 u direktnim prenosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: