SP2014: Togo bez Mundijala

Reprezentacija Toga, učestnik Svetskog prvenstvao 2006. godine, eliminisana je iz borbe za plasman na Mundijal u Brazilu.

Izvor: AK

Petak, 14.06.2013.

20:21

Default images

Togo je u petom kolu Grupe I afričkih kvalifikacija poražen sa 2:0 na gostovanju u Libiji, koja je lider grupe.

Domaćin je slavio golovima u prvih 20 minuta, prvi je postigao Saleh iz penala u sedmom, a drugi Amevou autogolom u 18. minutu.

Togo, koji je poslednji u grupi sa četiri boda, igrao je bez svog najboljeg igrača Emanuela Adebajora. Libija će se za narednu rundu kvalifikacija boriti sa Kamerunom, koji ima tri boda manje uz utakmicu manje, protiv DR Konga.

Pobednici deset kvalifikacionih grupa plasiraće se u treću rundu afričkih kvalifikacija u kojoj će se igrati dvokružni eliminacioni sistem. Pet pobednika dvomeča će obezbediti učešće na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Trenutni lideri grupa, iz Libiju su još: Etiopija (dva boda više od JAR), Tunis (pet više od Sijera Leonea), Obala Slonovače (četiri više od Tanzanije), Zambija (jedan više od Gane), Kongo (četiri više od Burkine Faso), Nigerija (dva više od Malavija), Egipat (pet više od Gvineje), Alžir (dva više od Malija) i Senegal (jedan više od Ugande).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: