Bojkot igrača, Nigerija ipak na KK

Fudbaleri Nigerije učestvovaće na predstojećem Kupu Konfederacija u Brazilu i pored najavljenog bojkota igrača zbog neisplaćenih bonusa.

Izvor: ÐN

Petak, 14.06.2013.

19:41

Default images

Reprezentativci Nigerije najavili su bojkot takmičenja, čak su i odbili da uđu na predviđeni let iz Namibije ka Johanesburgu, odakle bi se ukrcali na let za Brazil.

Oni nisu jedina reprezentacija koja ima ovakve probleme, fudbaleri Togoa umalo da propuste svoje prvo Svetsko prvenstvo zbog neisplaćenih dugova, dok su i Kamerun i Gana u prošlosti imali finansijskih nesuglasica.

Problem sa Nigerijom nastao je posle remija sa Namibijom u sredu (1:1), kada su reprezentativcima ponuđeni bonusi koji iznose samo pola novčane sume koju je obećao Fudbalski savez te zemlje.

Predsednik saveza Aminu Majgari održao je sastanak sa igračima i objasnio finansijski plan, dodavši da je stručni štab skratio sa 17 na devet imena.

Ipak, da ne dođe do potpunog skandala pobrinuo se nigerijski ministar sporta Malam Bolaji Abdulahi. On je pomogao da se bar privremeno izglade odnosi i da nacionalni tim otputuje u Brazil.

"Veoma smo zahvalni ministru zbog njegove intervencije koja je omogućila našem timu da oputuje u Brazil u subotu, i stigne u Belo Horizonte pre prvog meča sa Tahitijem u ponedeljak“, rekao je generalni sekretar saveza Musa Amadu.

On je istakao da je iznenađen ponašanjem igrača.

"Mi smo, kao i svaki Nigerijac, šokirani takvim stavom igrača. To je neshvatljivo jer je predsednik saveza razgovarao sa rukovodstvom ’Super Orlova’ i sa trenerom Stivenom Kešijem i objasnio im zašto smo morali da smanjimo bonuse i preduzmemo druge mere koje su rezultat naših finansijkih ograničenja“, dodao je Amadu.

Nigerija je početkom godine osvojila Kup afričkih nacija minimalnom pobedom nad Burkinom Faso, a taj uspeh samo je bio pokriće za lošu situaciju u fudbalu. Slična situacija viđena je i 2007. godine kada su zaposleni sa igračima odbili da putuju u Ugandu na kvalifikacije za KAN.

Nigerija će na Kupu Konfederacija igrati u grupi B sa Španijom, Urugvajem i Tahitijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: