Manuel Palegrini zvanično u Sitiju

Mančester Siti saopštio je da će čileanski trener Manuel Pelegrini biti menadžer tima u naredne tri sezone.

Izvor: AK

Petak, 14.06.2013.

17:04

Default images

Čileanac je prethodne tri godine uspešno predvodio špansku Malagu sa kojom je igrao četvrtfinale Lige šampiona, a na klupi Sitija nasledio je Roberta Mančinija.

"Mančester Siti ima sve preduslove da nastavi da bude uspešan, a ja sam uzbuđen što imam šansu da radim sa tako talentovanim timom", rekao je Pelegrini.

Siti je protekle sezone uspeo da osvoji samo Komjuniti šild, što je za tim u koji je proteklih nekoliko godina uloženo skoro milijardu evra više nego malo.

"Oduševljen sam što sam dobio ovu uzbudljivu šansu. Klub ima jasnu viziju uspeha, na i van terena, posvećen sam da značajno doprinesem tome", dodao je Čileanac.

"Građani" su već u grupi okončali učešće u Ligi šampiona, poraženi su u finalu FA Kupa od Vigana koji je ispao u Čempionšip, dok su u Premijer ligi bili drugi sa 11 bodova manje od gradskog rivala Junajteda.

Pelegrini ima više od 25 godina trenerskog iskustva tokom rada u Čileu, Ekvarodu i Argentini, gde je osvojio šest najvećih trofeja, uključujući nacionalne titule sa LDU Kitom u Ekvadoru, te River Plejtom i San Lorencom u Argentini.

Poslednjih devet godina proveo je u Španiji, gde je prvo impresionirao vođenjem Viljareala, potom Real Madrida, i na kraju Malage.

Njegov dolazak mogao bi da omogući Sitiju da iz Malage dođe i jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope Isko, s obzirom da klub iz Andaluzije neće igrati u takmičenjima UEFA predstojeće sezone.

Siti je već doveo dva velika pojačanja, krilnog igrača Hesusa Navasa iz Sevilje (17 miliona €), te vezistu Fernandinja iz Šahtjora (35 miliona €).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: