B92 u Monte Karlu – trkanje u drugom planu

Velika nagrada Monaka zvanično je počela u četvrtak, prvim treninzima, ali sve do vikenda dešavanja na stazi su u drugom planu. Do sada se sve svodilo na to ko će da priredi bolju zabavu, ne koliko je ko brz na stazi, ali od subote sledi ono pravo, ono zbog čega sam i došla u Monte Karlo. Izvinjavam se što ranije nisam uspela da pišem, ali obećavam sjajne priče koje ćete moći da čitate do kraja vikenda, ali i po mom povratku u Beograd.

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

00:40

Default images

Specijalno za B92 iz Monte Karla, Jelena Trajković.

Prvi treninzi protekli su potpuno u znaku Mercedesa, tačnije Nika Rozberga i ovde su svi složni u oceni da će on biti glavni favorit za pol poziciju, a samim tim i pobedu u Monte Karlu. Svi koji prate Formulu 1 znaju da je razlog za što je staza takva da je preticanje gotovo nemoguće, možda jedino na pravcu kod tunela. Pored toga, mnogi su tokom treninga izvozali i do 30 krugova na super mekim pneumaticima, pa postoji mogućnost da se neko odluči i na jedno zaustavljanje u boksu, iako će se u nedelju voziti 78 krugova.

Ipak, prilika za priču o taktikama timova će tek biti, ali je ona do sada bila u drugom planu, a zabava u centru pažnje. Tako je u četvrtak Red Bul imao veliku žurku, isto kao i Fors Indija na brodu vlasnika tima Vidžaja Malije. Pored toga, u krugu od jednog kilometra, tačnije na udaljenosti od padoka do staze bilo je još nekoliko žurki, ali za sve one koji su došli kao gledaoci na trku.
U petak je na stazi bilo poprilično mirno, samo nekolicina vozača je i došla do padoka, pošto su su se vozile samo kvalifikacije u Porše Superkupu i prva trka GP2 serije. Ipak, nekolicina njih učestvovala je na modnoj reviji Amber lounge, a među njima su bili i Adrijan Zutil, Esteban Gutijeres, Valteri Botas i Žil Bjanki. Na pisti su se našle i lepše polovine pojedinih vozača, pa su se u prvom redu našli, između ostalih, Dženson Baton i Heiki Kovalainen.

Ta revija je postala tradicionalna u Monte Karlu, a organizuje je sestra bivšeg vozača Ferarija Edija Irvajna Sonja i humanitarnog je karaktera. Ove godine pomaže fond Nelsona Mendele, a u ulozi voditeljke našla se Stejsi Kibler, nama poznatija kao devojka Džordža Klunija, a na mene je najveći utisak ostavilo to što sam u publici videla Džeremija Klarksona. Verujem da ljubiteljima automobilizma ne moram da objašnjavam ko je gospodin.
Dolazak velikog broja poznatih ličnosti očekuje se tek tokom vikenda, specijalni gosti Lotusa biće grupa Daft pank, na oduševljenje moje drugarice Ivane. Među sportistima koji bi trebalo da budu ovog vikenda u Monte Karlu su i Majkl Karik, Džo Kol, Aksel Lund Svindal, a uvek može da se desi da se neko iznenada pojavi u poslednjem trenutku. Za sada timovi ne otkrivaju imena svojih gostiju, a ja ću se sigurno potruditi da ’uhvatim’ neke od njih, a o svemu ćete biti pravovremeno obavešteni.

Zbog nedostatka akcije na samoj stazi, odlučila sam da vreme do revije prekratim u obilasku Monte Karla, pa sam obišla palatu, a potom sam obišla i deo staze od La Raskasa do ulaska u tunel. U subotu ću posle kvalifikacija imati priliku da se prošetam duž cele staze, a sada vas ostavljam uz slike prelepe Kneževine.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: