Vukovi i Vojvode moćni pred derbi

Ekipe Vukova, Vojvoda, Divljih veprova i Kraljevskih kruna ostvarile su pobede u mečevima 5. kola Superlige u američkom fudbalu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 20.05.2013.

10:46

Default images

Vukovi i Vojvode su ostvarili impresivne pobede za državši maksimalni učinak pred međusobni duel. Vukovi sudeklasirali Pančevo 44:0 u gostima, dok Vojvode dobile Imperatore 65:21 u Nišu.

U derbiju kola Veprovi su savladali Plave zmajeve 32:12 na Adi Cigalniji, dok su u najneizvesnijem meču Kraljevske krune savladali Legionare 20:16.

U šestom kolu igra se derbi između neporaženih Vukova i Vojvda na Adi početkom juna. Krune dočekuju Zmajeve, Panteri dočekuju Veprovima, dok Legionari dočekuju Imperatore.

Sportklub Superliga, 5. kolo:
Plavi zajevi - Divlji veprovi 12:32 (6:0, 0:19, 6:0, 0:13)
Kraljevske krune - Legionari 20:16 (0:3, 6:6, 6:7, 8:0)
Panteri - SBB Vukovi 0:44 (0:14, 0:21, 0:9, 0:0)
GAT Vojvode - Imperatori 65:21 (14:0, 22:0, 21:7, 8:14)

Tabela:
1. Vukovi 5-0
2. Vojvode 5-0
3. Divlji veprovi 4-1
4. Imperatori 2-3
5. Panteri 2-3
6. Plavi zmajevi 1-4
7. Kraljevske krune 1-4
8. Legionari 0-5

Pančevo Panthers – SBB Vukovi Beograd 0:44

saaf.rs
Aktuelni šampioni Srbije, SBB Vukovi, bez problema su slavili na gostovanju pančevačkim Panterima, nanevši im tako treći uzastopni poraz – 44:0.

Sve dileme oko pobednika "čopor sa Ade" otklonio je već u prvom poluvremenu (35:0), a potom je malo smanjio gas u napadu, dok je u odbrani zadržao čvrstinu, ne dozvolivši proviniku nijedan poen.

Američki kvoterbek Lens Krizin sjajno je predvodio svoj tim do novog trijumfa. Najpre je u prvoj četvrtini matirao protivnika pasovima ka sunarodniku Toniju Vašingtonu i Mihajlu Stefanoviću (14:0), da bi u drugom periodu Vukovi rivala dokrajčili igrom po zemlji. Dva puta je do end zone stigao raninbek Mihailo Josović, a u međuvremenu je i sam Krizin upisao tačdaun trčanjem.

U nastavku susreta pobedu su uvećali Mario Lugonja, fild golom, i Otašević trčanjem.

Sa maksimalnih pet pobeda Vukovi su i dalje na deobi prvog mesta sa novosadskim GAT Dukesima, ali posle narednog kola na čelu kolone će ostati samo jedan, jer se upravo ovi timovi sastaju na Adi Ciganliji. Sa druge strane, Panteri su na deobi četvrtog mesta sa Imperatorima, pa još uvek imaju šansu za plej-of. U narednom kolu Pančevci gostuju kragujevačkim PBB Divljim veprovima.

GAT Novi Sad Dukes – Imperatori Niš 65:21

saaf.rs
Pomalo i neočekivano lako novosadske GAT Vojvode upisale su ubedljiv trijumf protiv jednog od najvećih iznenađenja ovogodišnje Sportklub Superlige, niških Imperatora – 65:21.

Pitanje pobednika praktično je rešio trkač Kris Blanton, koji je otvorio utakmicu sa četiri tačdauna, tri trčanjem i jedan hvatanjem posle pasa kvoterbeka Rastka Jokića, pa je već u drugoj četvrtini bilo 29:0. Odmah zatim Jokić je razigrao i Andreja Puškaša, za konačan rezultat prvog poluvremena – 36:0.

Po povratku sa odmora Jokić je uposlio Marija Šapurića, posle čega je i najbolji poenter Superlige, Šejn Vong, konačno uspeo da pokrene svoj tim, pasom ka Petru Goiću, nekadašnjem najkorisnijem igraču Juniorske lige Srbije – 43:7. Međutim, Novosađani nisu želeli da daju gostima ni tračak nade, pa je odmah uzvratio Jokić, novim pasom ka Puškašu, a potom je i defanzivni bek Vejn Džonson vratio intersepciju, za „plus 50“ – 57:7.

Gosti su do kraja susreta uspeli samo da osvoje poslednju četvrtinu (14:8) i tako delimično ublaže poraz. Vong je pronašao Tomislava Jankovića i Goića, dok je na drugoj strani Jokić ostvario konekciju sa Vanjom Jakšićem.

Uprkos porazu Nišlije su zadržale četvrto mesto koje vodi u plej-of, dok su Djuksi i dalje na deobi liderske pozicije sa SBB Vukovima, sa kojima se sastaju u narednom kolu.

Belgrade Blue Dragons – PBB Kragujevac Wild Boars 12:32

saaf.rs
Predvođeni američkim kvoterbekom Santinom Simoneom, Divlji veprovi su napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of, pobedom na gostovanju beogradskim Plavim zmajevima – 32:12, koji su ovim porazom umanjili šanse da se nađu u polufinalu Sportklub Superlige.

Međutim, Kragujevčani su imali dosta oscilacija u igri i do trijumfa stigli znatno teže nego što krajnji ishod govori. Zmajevi su čak na prvi predah otišli sa vođstvom 6:0, zahvaljujući pasu Džeremija Mraovića ka Koriju Vilijamsu.

Ipak, furioznom igrom u drugoj četvrtini, kada je Santino Simone tri puta spojio Treja Mekveja sa protivničkom end zonom, gosti su uspeli da stignu do potpunog preokreta – 19:6.

Po povratku sa poluvremena Mraović je pronašao Aleksa Hiberta i tako vratio neizvesnost pred ulazak u poslednju četvrtinu – 19:12, ali je potom sve dileme oko pobednika razrešio Simone, probivši se dva puta do end zone.

Kraljevo Royal Crowns – Sirmium Legionaries 20:16

saaf.rs
U susretu jedina dva tima koja do ovog kola nisu zabeležila nijedan trijumf, veoma važnu pobedu u borbi za opstanak upisale su Kraljevske krune (20:16), protiv Legionara iz Sremske Mitrovice koji su bili u vođstvu sve do poslednje deonice.

Čvrste odbrane dugo su uspešno odolevale napadima, pa je u prvoj četvrtini viđen samo fild gol kikera gostiju, Marka Đukića (3:0). Prvi tačdaun na utakmici postigao je reprezentativni trkač Sirmiuma, Zoran Lončarević (9:0), a do odlaska na poluvreme bugarski raninbek Aleksandar Kenanov uspeo je da uzvrati istom merom – 9:6.

I u trećem periodu igre viđen je po jedan tačdaun trčanjem na obe strane. Drugi reprezentativac Srbije iz redova Legionara, Miloš Kolibar, povisio je prednost svog tima (16:6), ali je odlični Kenanov ponovo uhvatio rezultatski priključak, pred ulazak u poslednju četvrtinu – 16:12.

Odlučujuće poene postigao je Amerikanac Kreg Huk, najpre trčanjem za 20 jardi, a potom i uspešnim pretvaranjem za dva poena.

Posle ovog kola borba za opstanak je i dalje neizvesna. Do kraja ligaškog dela Krune dočekuju beogradske Plave zmajeve i gostuju Pančevo Panthersima, dok će Legionari ugostiti niške Imperatore, a potom gostovati Zmajevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: