Lizarazu: Besom do trofeja LŠ

Nekadašnji levi bek minhenskog Bajerna Biksente Lizarazu ne misli da je sadašnji bavarski tim najbolji u fudbalskoj istoriji.

Izvor: SV

Subota, 18.05.2013.

17:24

Default images

Ekipu Jupa Hajnkesa dve utakmice dele od osvajanja triple krune, a Baskijac smatra da će sud moći da se donese tek nakon finala Lige šampiona i Kupa Nemačke.

“Treba prvo uraditi posao. Lično verujem da će tim stići do svih trofeja, jer smatram da je Bajern bolji od Dortmunda. Mnogi kažu da je Bekenbauerova generacija najbolja ikada, dok ima i ljudi sa drugačijim mišljenjem”, naveo je Lizerazu.

Bivši francuski reprezentativac je učestvovao u finalu Lige šampiona 1999. kada je Bajern poražen od Mančester Junajteda sa 2:1.

Bili smo veoma besni posle tog poraza, što je rezultiralo 2001. kada smo osvojili titulu prvaka Evrope. To treba da pokrene i sadašnji tim. Treba da znaju da je ovo, možda, njihova jedina šansa da dođu do trofeja. Ne znam šta se dogodilo prošle godine, (Čelsi savladao Bajern u finalu LŠ posle izvođenja jedanaesteraca) u normalnim okolnostima Bajern bio osvojio pehar”, naveo je Lizarazu.

Finale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona na programu je 25. maja na “Vembliju” kada će snage odmeriti nemački Bajern i Borusija iz Dortmunda.

Podsetimo se kako je 2001. Bajern osvojio "ušati" trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: