Heroj Kalderona – Tibo Kurtoa

Belgijski golman Tibo Kurtoa bio je istinski heroj pobede Atletiko Madrida nad Realom i osvajanja Kupa Kralja.

Izvor: AK

Subota, 18.05.2013.

14:49

Default images

Iako se posle meča na Santjego Bernabeuu uglavnom priča o isključenjima Ronalda i Murinja, asistenciji Falkaa, te treneru Atletika Dijegu Simeoneu, Kurtoa je bio najzvučnije ime meča.

Belgijanac je blistao na Bernabeuu, odbranio je dva neverovatna zicera, oba u produžecima pri vođstvu Atletika 2:1, čime je pomogao timu da pobedi najvećeg rivala i osvoji trofej na njegovom stadionu.

Posebno se istakao prilikom šuta Mesuta Ezila. Anhel Di Marija je probio po levoj strani i loptu gurnuo po zemlji na drugu stativu, Nemac je skoro počeo da slavi gol, ali se Kurtoa ispružio i na nestvarana način zaustavio loptu.

Ništa manje herojska odbrana nije bila ni prilikom šuta Gonsala Iguaina. Argentincu je lopta pala na šest metara od gola, on je odmah uhvatio volej koji je išao u donji desni ugao, ali je Belgijanac brzo reagovao i nogom sprečio gol.

"Imao sam dve dobre odbrane, srećan sam. Mnogo su me kritikovali zbog mečeva protiv Reala", rekao je 199 centimetra visoki Kurtoa.

Njegove odbrane mogle bi da zabrinu Petra Čeha, jer mu je posao na golu Čelsija sada ozbiljno ugrožen. Kurtoa je fudbaler Čelsija koji je na pozajmici u Madridu.

Ima tek 21 godinu, a karijeru je počeo u Genku. 2011. je postao član Čelsija, ali je odmah prosleđen na Visente Kalderon. U Atletiku je na 71 utakmici 42 puta ostao nesavladan. Deset puta branio je za reprezentaciju Belgije.

Kurtoa vol. 1:



Kurtoa vol. 2:



Sav opust Kurtoe u sezoni 2012/2013:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: