Rutinska pobeda Zvezde u "Čairu"

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su u Nišu pred oko 4000 gledalaca Konstantin sa 83:70 (26:14, 12:17, 19:20, 26:19) u 10. kolu Super lige Srbije.

Izvor: SK

Nedelja, 12.05.2013.

20:17

Default images

Najefikasniji igrač meča bio je Igor Rakočević sa 25 poena, dok je u poraženoj Savić ekipi postigao 13 poena.

Ekipa Dejana Radonjića popela se na treću poziciju Super lige Srbije, pošto je direktan konkurent za tu poziciju Vojvodina u subotu poražena od Partizana sa 100:85. Ekipa Konstantina nalazi se na poslednjoj poziciji sa jednom pobedom u 10 utakmica.

Najbolji u timu Dejana Radonjića bio je iskusni Igor Rakočević sa 25 poena i pet asistencija, Demarkus Nelson postigao je 15 poena uz tri skoka, Raško Katić je postigao 11 poena, a upisao je i šest skokova i dve ukradene lopte, dok je Marko Simonović imao 12 poena i tri skoka.

U ekipi Konstantina Savić je postigao 13 poena uz četiri skoka i dve asistencije, Petrović je imao 11 poena i tri skoka, dok je Despotović uz isti broj poena imao skok manje.

U tim Crvene zvezde vratio se i Boris Savović, koji je od finala ABA lige odigrao samo šest minuta u sedmom kolu protiv ekipe Vojvodine.

Tok meča:

Prva četvrtina:

Crvena zvezda dobila je prvu četvrtinu sa 26:14.

Najefikasniji u timu 'crveno-belih' posle 10. minuta je Demarkus Nelson sa 10 poena i bez promašaja, Raško Katić postigao je šest poena, a Rakočević četiri, dok su u domaćoj ekipi Savić, Dumić i Petrović postigli po tri poena.

Druga četvrtina:

Ekipa Konstantina 'preti', ali Nišlije ne uspevaju da se primaknu beogradskom timu koji posle 18 minuta vodi sa 34:26. Oni su u nekoliko navrata prilazili na 5 i 6 poena minusa, ali više od toga nisu mogli.

U poslednjem minutu druge četvrtine Zvezda je prokockala dva napada, ali su Savić i Gudžić promašili po slobodno bacanje pa je rezultat 38:31. Dejan Radonjić je tražio tajm-aut, posle kog je Radivojević promašio za dva, dok je Gudžić s druge strane bio neprećizan za tri poena, pa se istim rezultatom otišlo na odmor.

Konstantin je drugu četvrtinu dobio sa 17:12, a trenutno najefikasniji igrač na utakmici Demarkus Nelson nije postigao nijedan poen u drugih 10 minuta, uz dva promašena slobodna bacanja i šut za dva poena. Pored nejga, Katić je postigao osam poena uz pet skokova i dve blokade, Rakočević ima šest uz šut iz igre 2/7, a Savović ima četiri poena i pet skokova.

U domaćoj ekipi raspucao se Despotović koji ima devet poena, dok Petrović ima pet poena.

Treća četvrtina:

Na startu treće četvrtine Dumić je pogodio trojku, ali je Simonović odmah odgovorio istom merom na asistenciju Rakočevića, a onda su sa obe strane viđena po dva pogođena slobodna bacanja.

Vraća se Nelson, koji je pogodio koš uz faul i realizovao slobodno bacanje, ali je Tasić uzvratio trojkom 46:41.

Mini-serijom Rakočevića, koji je pogodio trojku i dva slobodna bacanja Zvezda stiže na 54:45.

Ponavlja se situacija iz prethodnog dela meča, Nišlije prete ali ne mogu da priđu na manje od pet do šest poena minusa, a u završnici četvrtine Cvetković sa jedne i Lazić sa druge strane promašili su trojke.

U ekipi Crvene zvezde Rakočević je sustigao Nelsona, obojica imaju po 13 poena, dok Katić ima 11. U domaćem sastavu Despotović ima 11, Savić osam, a Petrović sedam poena.

Konstantin je ovu četvrtinu dobio sa 20:19.

Četvrta četvrtina:

Mini-serija Nišlija na startu za 57:55, ali je Đorđević dobio tehničku posle faula nad Rakočevićem. Najiskusniji košarkaš 'crveno-belih' promašio je dva od četiri slobodna bacanja, a Nelson dvojku. Ipak, u sledećem napadu Subotić je ukrao loptu, a Simonović bio precizan za tri za 62:55.

Pri rezultatu 64:57 za Zvezdu Trailović je faulirao Rakočevića, a klupa 'crveno-belih' je dobila tehničku grešku. Rakočević je pogodio oba slobodna bacanja, Gudžić jedno, a Despotović je promašio za tri poena. U narednom napadu, Rakočević pogađa svoju drugu trojku na utakmici. Odmah potom, Despotović gubi loptu, a Rakočević pogađa još jednu trojku 72:58.

Još jedna trojka Zvezde, Tasić je izgubio loptu posle koraka, a Simonović je bio precizan 75:60, dva minuta pre kraja.

Krenule su trojke 'crveno-bele' pred kraj meča, Lazić je pogodio za 81:63 u 39. minutu.

U samoj završnici košarkaši Konstantina napravili su seriju od sedam prema dva, za konačnih 83:70 za Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: