EL: Real ili Olimpijakos? (21:00)

Košarkaši Real Madrida i Olimpijakosa boriće se u nedelju veče (21:00) za titulu šampiona Evrope.

Izvor: AK

Nedelja, 12.05.2013.

10:00

Default images

Oba tima su ove sezone ostvarila po 21 pobedu, dok aktuelni šampion Evrope iz Pireja ima dva poraza više iz plej-ofa.

Biće ovo repriza finala iz 1995. godine kada se Real predvođen Željkom Obradovićem sa klupe poslednji put borio za titulu i osvojio je pobedom 73:61 u Saragosi. Olimpijakos ima šansu da postane tek prvi tim od 2005. godine koji je odbranio krunu.

Da u finalu neće biti favorita pokazala su polufinala gde je Olimpijakos bio ubedljiv protiv favorita CSKA 69:52, a Real napravio preokret protiv Barselone za 74:67.

Grci su pokazali kako se igra perfektna odbrana protiv najdominantnijeg tima grupne faze Evrolige, dok je Real u "El Klasiku" pokazao da u košarci nikakva prednost nije sigurna.

Statistički, ekipe su veoma izjednačene, prosečno ubacuju između 75 i 80 poena, Real je za nijansu bolji u skoku, a Olimpijakos u asistencijama.

Finale Evrolige sudiće srpski arbitar Ilija Belošević, uz Italijana Gverina Cerebuha i Ukrajinca Borisa Rižika
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Prvo ime tima iz Pireja je MVP lige Vasilis Spanulis sa prosekom od 14,5 poena po meču.

"Ključ utakmice biće kontrola tempa igre, i njegovo usporavanje. Znati kada treba igrati brže. Moramo da kontrolišemo skok, jer je Real veoma agresivan tim, verovatno najbolji u Evropi kada su ofanzivni skokovi u pitanju (12,5 po meču). Moramo igrati sa istom energijom i strašću kao do sad. Prošle sezone sve vreme smo biti autsajderi, a ove su nas svi čekali kao evropskog šampiona, a mi smo uspeli da ponovimo isto i plasiramo se u finale. Zasluženo smo ovde, jedna pobeda nas deli od trofeja", rekao je Spanulis.

Real najviše oslanja na učinak Rudija Fernandesa sa 13,4 poena po utaimici.

"Način na koji su igrali protiv CSKA pokazuje da se igrači Olimpijakosa sjajno i dugo poznaju. To je grupa momaka koja igra kao tim. Razbili su CSKA, pokazavši da su sjajan tim sa mnogo iskustva u ovakvim utakmicama. Mislim da nam je Olimpijakos teži rival u finalu nego što bi bio CSKA. Oni znaju kako se igra finale Evrolige. Nemaju ništa da izgube i to im omogućuje da igraju onako kao što su pokazali u polufinalu. Iskusniji su od nas u ovim situacijama", rekao je Fernandes.

Finalni meč Fajnal-fora Evrolige između Real Madrida i Olimpijakosa igra se u O2 areni u Londonu u nedelju od 21:00. Tri sata ranije počeće meč za treće mesto između CSKA i Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: