CSKA, Olimpijakos, Barsa ili Real?

Ko će biti novi šampion Evrope u košarci? Odgovor ćemo dobiti u nedelju uveče, a na fajnal-foru u Londonu očekuje nas kulminacija sezone na Starom kontinentu.

Izvor: SO

Četvrtak, 09.05.2013.

20:45

Default images

U prvom polufinalu, u petak od 18 sati, u reprizi prošlogodišnjeg finala sastaju se CSKA i Olimpijakos, a u 21 čas počinje ’el klasiko’, duel Barselone i Reala.

Srbija će u Londonu imati četvoricu košarkaša, sve u moskovskom CSKA – Teodosić, Micov, Erceg i Krstić.

’Armejce’ skoro svi smatraju favoritima, ali tako je bilo i prošle godine, kada su u finalu izgubili upravo od Olimpijakosa pogotkom Printezisa u poslednjoj sekundi.

U tom duelu CSKA je izgubio 19 poena viška, uspomene sa tog meča progone Moskovljane, a Miloš Teodosić nedavno je izjavio da nije mogao da spava zbog tog poraza.

CSKA ne sme da ’izgori’ u želji za revanšom, već će tu energiju morati da kanališe u pravi nastup na terenu.

Iako je zadržao osovinu tima iz prethodne sezone (otišli su samo Kešelj i Dorsi), Olimpijakosu je retko ko predviđao plasman među četiri najbolja. Ipak, ’hemija’ i uigranost koju Pirejci imaju ogromno su oružje, a predvodi ih MVP Evrolige Vasilis Spanulis.

U drugom polufinalu španski ’klasiko’. Barselona je opterećena povredama – Majkl sigurno neće igrati, verovatno ni Džavai, a Valas nije trenirao prethodne dve nedelje. Ipak, Barsa i dalje ima ekipu za poštovanje – Navaro je rođen za velike utakmice, igra svoj sedmi fajnal-for, a tu su i Uertas, Lorbek, Tomić...

Real je takođe odlično popunjen na svim pozicijama – Fernandes je izvanredan na obe strane terena, a Kerol je fantastičan šuter i njegov duel sa Navarom biće jedan od ključnih. Mirotić je u potpunosti sazreo ove sezone, a Rejes je odigrao ’bezbroj’ velikih utakmica, tako da ’kraljevski’ klub ima šta da ponudi i u reketu.

Fajnal-for Evrolige, petak:
18h CSKAOlimpijakos
21h BarselonaReal Madrid

Kompletnu najavu 'fajnal fora' Evrolige pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: